Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 dolog, amit a boldog emberek csinálnak lefekvés előtt

6 dolog, amit a boldog emberek csinálnak lefekvés előtt

betegségboldogságegészséggyógyuláspihenésszeretet
0

Írta:

Az ember boldognak született, azonban felnőttként nem ápoljuk ezt az érzést, és azt hisszük, boldogtalanságra vagyunk ítélve. A sors ugyan kegyetlen néha, de a saját életed alakítója te vagy!

 

Az alábbiakban 6 olyan szokást mutatunk be, amelyet boldog emberek tesznek lefekvés előtt, és azt is elmondjuk, miért érdemes követned a példájukat. 

A boldog emberek…

…olvasnak

A stressz elkerülhetetlen része az életnek. Ezért fontos, hogy megtanuljuk kezelni és lecsökkenteni a stresszt, mielőtt aludni indulunk, ezzel elkerülve az álmatlanságot. A legtöbben a boldog emberek közül azt mondták, olvasnak egy könyvet, mielőtt lefekszenek. Azt mondják, ez segít megnyugtatni az elmét és álmosító hatással is bír. Került az interneten való olvasgatást! Kapcsold ki a tv-t, csukd le a laptopot és olvass egy könyvet, mielőtt álomra hajtanád a fejed.

…kerülik az alkoholt

Ha elalvás előtt alkoholt fogyasztasz, segít ellazulni és gyorsabban elaludni. Azonban felkelthet az éjszaka közepén az idegesség és álmatlanul forgolódsz reggelig. A megkérdezett boldog emberek nem isznak alkoholt, kávét vagy teát lefekvés előtt. Próbáld ki inkább a meleg tejet mézzel!

…sétálnak

Ahelyett, hogy a tv-t néznéd, menj el egy egészséges és pénztárcabarát sétára! A séta jó testmozgás, jót tesz a közérzetnek és az egészségnek is. A boldog emberek annyi időt töltenek a természetben, amennyit csak lehet. Menj egy sétára lefekvés előtt: ezzel tisztítod elméd és jobban fogsz aludni!

boldog2.jpg ()

…csillaglesre mennek

Amikor tiszta az ég és látni a csillagokat, csodáld meg őket! Ezzel tisztítod elméd, csökkented a stresszt és könnyebben találsz megoldást a problémákra. Ez ugyanis megtanít, hogyan kell élvezni az életet és a problémák kisebbnek tűnnek a világegyetem fényével mérve. A boldogtalan ember nem vesz észre semmit maga körül, csak a pénz hiányát és a problémákat. Te vedd észre a szépet és a jót magad körül!

…naplót vezetnek

Persze mindig jobb a barátokkal, rokonokkal megosztani az érzéseinket, de egy titkos könyvbe való írás ugyanolyan jó lehet. Először is tudod, hogy a papír senkinek sem fogja elárulni az érzéseidet. Másodszor, nem kell megvárnod, ameddig a barátaid meglátogatnak vagy anyukád éppen ráér. A boldog emberek leírják a napi történéseket, mielőtt aludni térnének. Ha még soha nem írtál még naplót, talán itt az ideje elkezdeni.

…megbocsátanak

Még a legboldogabb embernek is vannak ellenségei, így ne aggódj, ha vannak haragosaid. De nem szabad hagynod, hogy a dühöd befolyásolja a közérzeted, elrontsa az életed, vagy meggátolja a boldogságod! A boldog emberek mindig megbocsátanak. A legjobb, ha elalvás előtt engeded el a dühöd! A túl sok gondolkodás álmatlansághoz vezet, ne feledd! Ha elengeded a megbántottságod, jobban fogsz aludni.

Az élet nem egy habostorta. Sokszor bánatos napok és elviselhetetlenül nehéz helyzetek. Meg kell adnod magadnak az esélyt, hogy élvezd az életet és boldog légy! Próbáld ki ezt a néhány módszert a nyugodtabb alvás és a boldog ébredés érdekében!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X