Főoldal > EGÉSZSÉG > A fűszerek jolly jokere: a bors

A fűszerek jolly jokere: a bors

betegségborsfelhasználásfűszermosás
0

Írta:

Gondoltad volna, hogy a borsot nem csak fűszerezésre érdemes használni?

Segít a mellrák megelőzésében

A bors segít, hogy könnyebben vészeld át a náthát, méregteleníti a bőröd, ráadásul a segít megelőzni a mellrák kialakulását. Már ennyi érv is bőven elegendő, hogy az étrended részévé váljon. Ráadásul felhasználni sem nehéz, hiszen rengeteg ételhez szokás egy kis borsot tenni. Próbáld ki az indiai konyhát, ahol például egyáltalán spórolnak ezzel a fűszerrel.

bors2.jpg ()

Segít a mosásban

Kedvenc ruháid kezdenek kifakulni? Ne aggódj. A mosógépbe tegyél a mosószer mellé egy teáskanál borsot, mely segít megőrizi ruháid élénk színeit. A mosás során a mosógépből ki fog ürülni a bors, ezért nem igényel extra tiszítást a gép.

Hatékony bőrradír

Egy kis bors nem csak a szennyeződést és az elhalt hámréteget távolítja el a bőrödről, hanem egyben fel is pezsdíti. Próbáld ki ezt a receptet: egy edényben keverj össze egy csészényi cukrot, fél kanál illatanyagmentes masszázsolajat, 6 csepp narancsolajat. és egy csipetnyi borsot. Keverd össze őket, kend rá az arcodra, majd miután jól bedolgoztad a bőrödbe, alaposan mosd le.

Alkalmazd meghűlés esetén

Náthától szenvedsz? A bors ebben is tud segíteni, ugyanis olyan vegyületeket tartalmaz, melyek irritálják a nyálkahártyádat, ezáltal több nyálkát kezd el termelni, így gyorsabban kiürül a felesleges váladék. Adj egy csipet borsot az ételeidhez, és hamarosan érezni fogod, hogy könnyebben lélegzel.

Színek kavalkádja

Többféle színű bors létezik, és mindegyiknek más az aromája, így az ízlésednek megfelelően válogathatsz közülük. A fekete bors forró és csípős, a fehérnek kevésbé élénk az  aromája, míg a zöldnek frissítő íze van.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X