Főoldal > EGÉSZSÉG > Durva betegségekre utalhatnak a pattanások

Durva betegségekre utalhatnak a pattanások

arcbetegségbőregészségpattanás
0

Írta:

A pattanás – amellett, hogy bosszantó szépséghiba – különböző szervek betegségeiről is árulkodhat. Figyeld meg, hogy arcod melyik részén jelennek meg leggyakrabban, és járj utána, van-e alapja a kellemetlen jeleknek.

 

A kis (rosszabb esetben nagy) piros pöttyök sokunk egész napjára rányomja a bélyegét. Miért pont most, miért pont rajtam és miért pont oda jött ki az újabb pattanás? A hagyományos kínai orvoslástan leginkább az utóbbi kérdést járta körül, és az arcdiagnosztika módszerét alkalmazva válaszol is kérdéseinkre.

Ne ráncold a homlokod!

A homlok közepén előbukkanó gyulladások emésztési problémákat feltételezhetnek. Rágd meg alaposan az ételt, igyál sok folyadékot és próbáld kerülni a stresszt. Idegrendszeri problémákat is sejthetsz a háttérben, ha gyakran levert a hangulatod és a szorongás is sűrűn hatalmába kerít.

Ha sokszor jelennek meg homlokod oldalán a piros pöttyök, ezzel együtt pedig testsúlyváltozást, hajhullást, fáradékonyságot is tapasztalsz, könnyen lehet, hogy pajzsmirigyproblémáid vannak. De hormonrendszered megfelelő működéséről is érdemes meggyőződnöd.

Puha-e az orrod?

A szemöldök közti részen és orrhegyen éktelenkedő pattanások szívpanaszokról árulkodhatnak. Fogyassz szív-és érrendszerbarát élelmiszereket: olajos magvakat, vörös szőlőt és szívvédő teafőzeteket.

Az orrgyök táji gyulladások hasnyálmirigyproblémákat jelezhetnek. Járj gyakran laborvizsgálatra, vércukorszintedet pedig ellenőriztesd havonta. Ügyelj a helyes táplálkozásra, kevés széndhidrát- és cukorbevitelre, ugyanis nagy valószínűséggel hajlamod van a diabéteszre. Előzd meg a betegség kialakulását!

pattanas2.jpg ()

Pirospozsgás orca

Az orcán lévő pattanások elsősorban májpanaszokra utalhatnak. Természetesen nem kell rögtön súlyos betegséget diagnosztizálnod magadnak, de érdemes ellenőriztetni, hogy minden rendben van-e. Mindenesetre egy méregtelenítő kúra csak jót tehet szervezetednek: tartsunk gyümölcs- illetve zöldségnapot, igyunk rengeteg folyadékot és méregtelenítő (pl. zöld-) teát. Így megszabadulhatunk a méreganyagoktól, és egészségünk mellett közérzetünk is sokkal jobb lesz.

Árulkodó ajkak

Mivel szánkon keresztül juttatjuk szervezetünkbe az élelmet, az ajkak körül megjelenő aknék az emésztőrendszer nem megfelelő működéséhez köthetőek. Ha étkezések után kellemetlen teltségérzetet, puffadást tapasztalsz, valószínűleg nehezen dolgozod fel a táplálékot. Igyál gyógyteákat, ami megkönnyíti az emésztést, és kerüld a nehéz, zsíros, puffasztó hatású ételeket. De az is lehet, hogy stresszkezelési problémáid vannak. Keress olyan hobbit, ami teljesen kikapcsol, és nem rágódsz feleslegesen a problémákon.

Pöttyös állak

Az állon visszatérően megjelenő pattanások mögött nőgyógyászati problémákat sejthetsz. Soha ne hagyd ki az éves rákszűrést és vizsgálatot, de ha úgy érzed valami nincs rendben, ne várd meg amíg letelik az egy év, keresd fel orvosodat mihamarabb. A méhet és petefészket érintő gyulladásos megbetegedéseknek több tünete is lehet: alhasi fájdalom, folyás, rendszertelen menstruáció. Ne feledd: a korai felismerés szinte mindig teljes gyógyulást ígér.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X