Főoldal > EGÉSZSÉG > Kolbásztól hasnyálmirigyrák?

Kolbásztól hasnyálmirigyrák?

baconbetegségegészséghúskolbászszalonna
0

Írta:

A kutatók számításai szerint napi mindössze 51 gramm feldolgozott hús fogyasztása, mintegy 19 százalékkal megnöveli a halálos daganatos betegség kialakulásának kockázatát.

 Az étrendben meglehetősen gyakran használt feldolgozott, pácolt vagy füstölt húsok mindennapos fogyasztása rendkívül káros lehet. Ráadásul a hasnyálmirigyrákot meglehetősen nehéz diagnosztizálni. Egyrészt mert nincs rá megfelelő szűrési módszer, másrészt mert a páciensek nem veszik komolyan a tüneteket: sárgaság, hasi fájdalom, fogyás.

Fő csapás tehát ebben az esetben is a megelőzés lenne, s a tanulmány szerint ezt könnyen meg lehet tenni, csupán csökkenteni kell a feldolgozott húsok fogyasztását.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X