Főoldal > EGÉSZSÉG > Soha többé ne ébredj fáradtan – segít a csodamix!

Soha többé ne ébredj fáradtan – segít a csodamix!

alváselalvásfáradtságHimalája sómezpihenés
0

Írta:

Készítsd el ezt a mindössze két összetevőből álló mixet, hogy legyőzhesd az állandó fáradtságot!

Ahogy azt bizonyára te magad is tapasztalod, az emberek a felgyorsult életstílusuk következtében sokkal fáradtabbak a mindennapokban. Éjszakánként 8 óra alvás elegendő a testnek és elmének a pihenésre, regenerálódásra, azonban az emberek nagy többsége 6-7 órát alszik csupán, vagy ennél is kevesebbet. Habár a 7 és 8 óra közötti különbség nem tűnik soknak, hidd el, hogy a szervezeted megérzi, és nem kívánatos következményekkel jár, ha keveset alszol.

A tested feltöltése végett szükséged van legalább 8 óra alvásra minden éjszaka. Igen, minden egyes éjszaka, az egyszer 6 óra és a legközelebb 10 óra alvás nem napi 8 óra. Habár a koffein felpörget, energiával lát el rövid időre, a hosszútávú kialvatlanság okozta károkat nem tudja csökkenteni.
A saját pihenésed megkönnyítése érdekében 1 órával a lefekvés előtt kapcsold ki a számítógépet és a tv-t, mert így az elmédet kevesebb inger éri, könnyebben ráhangolódik a pihenésre. Az agyi aktivitás csökkentése segíti az alvás előtti ellazulást és relaxációt.

, Image: 77080575, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Glow Wellness RM

Szerencsére egy természetes alvássegítő minden konyhában megtalálható, mivel ez nem más, mint a Himalája só. Számtalan betegséggel, fertőzéssel veszi fel a harcot, és még a súlycsökkenést is elősegíti. Hatékonyan előzi meg a depressziót, mert szabályozza az agy szerotonin szintjét. Hozzájárul az emésztés javításához, ami kulcsfontosságú a nyugodt éjszakai pihenéshez.

Íme itt az a remek recept, ami megelőzi a fáradtan ébredést:

Összetevők:

  • 5 teáskanál organikus méz
  • 1 teáskanál rózsaszín Himalája só

Elkészítés:
A bio mézet keverd össze a Himalája sóval, majd tedd egy üvegedénybe. Csupán annyit kell tenned, hogy lefekvés előtt a nyelved alá teszel egy keveset a mixből. Jó éjszakát!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X