Főoldal > DIÉTA > A 7 legjobb étel, ami segíti az alvást

A 7 legjobb étel, ami segíti az alvást

alvásdiétaegészségétkezéspihenéstáplálkozás
0

Írta:

Ha nyugtalan alvó vagy, egyél az alábbi ételekből pár órával lefekvés előtt.

Ha az altatókra számítasz egy jó alvás reményében, vedd figyelembe a friss kutatás eredményét, mely szerint azoknak, akik rendszeresen nyúlnak lefekvés előtt pirulákhoz, nagyobb az esélyük a korai halálra vagy az egyes rákos megbetegedésekre. Válassz inkább természetes megoldásokat!

Banán

Hagyd el a tablettákat, egyél meg inkább este egy banánt. A banán gazdag káliumban, egy olyan ásványi anyagban, amely nélkülözhetetlen a mély alváshoz. Ráadásul triptofánt és magnéziumot is tartalmaz, így ez a gyümölcs egyedülálló természetes nyugtató.

Teljes kiőrlésű kenyér

Ha kicsit nyugtalannak érzed magad a késő esti órákban, egyél egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret vagy pirítóst. A teljes kiőrlésű gabonák ugyanis segítik az inzulin termelődését, amelyek eljuttatják a triptofán nevezetű nyugtató aminosavat az agyba.

alvaskaja2.jpg ()

Zab

A melatonin olyan hormon, amely szabályozza a szervezet alvás-ébrenlét ciklusát. A zab természetes forrása a melatoninnak, így, ha egy kis nasira vágysz lefekvés előtt, a pihentető alvás érdekében rágcsálj cukormentes zabkekszet.

Bab

A B-vitaminokat régóta használják az álmatlanság kezelésére, illetve a stressz és a szorongás enyhítésére. Ha természetes B-vitamin komplexet keresel, próbáld ki a babot! Sok olyan különböző B-vitamin rejlik ebben a hüvelyesben, mint a B6, a niacin és a folsav.

Csicseriborsó

Bár a bab is igazi wellness táplálék, a csicseriborsó a hüvelyesek királya. Nemcsak remekül telít, ezáltal támogatva a fogyókúrát, hanem kiemelkedő a B6-vitamin tartalma is, amely fontos szerepet játszik a szerotonin termelésében. Ez a hormon felelős a jó közérzetért, segít fenntartani a mentális egészséget és biztosítja a nyugtató pihenést.

Magvak

Egy maréknyi mag nagyszerű alvás előtti snack, mivel megemeli a szerotonin szintjét az agyban, emellett kiváló magnézium és triptofán forrás. A dió, a lenmag, a tökmag és a napraforgómag tartalmazza a legtöbb természetes nyugtató anyagot.

Joghurt

Egy tál natúr joghurt a kedvenc bogyós gyümölcseiddel dúsítva a legtökéletesebb választás vacsorára. A joghurt kalciumtartalma nélkülözhetetlen az alvást előidéző, trytophan és a melatonin hormonok termelődéséhez.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X