Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 dolog, aminek az elkerülése megfiatalítja az elmét

5 dolog, aminek az elkerülése megfiatalítja az elmét

agyelmeteljesítmény
0

Írta:

Fiatalítsd meg az elméd, passzolj le néhány dolgot!

A Google használata

Manapság mi sem egyszerűbb, hogyha nem tudunk valamit, mint megnézni azt a Google-ben. Igaz, hogy ez kényelmes megoldás, mert az internet gyorsan megadja a választ mindenre, ugyanakkor feledékennyé is tesz. Dolgoztasd a memóriádat úgy, hogy hangosan elismétled a korábban keresett kifejezést/információt. Lehet, hogy butaságnak hangzik, de a legjobb trükk a memória szintentartására.

Autómánia

Régen az emberek egy hosszú munkanap után is hazagyalogoltak este a sötétben. Eközben manapság mi sem egyszerűbb, mint beülni az autóba. Már számos tanulmány kimutatta, hogy a munkamemória is jobban működik azoknál, akik fizikai tevékenységet folytatnak vagy eljárnak mozogni. A szakértők úgy vélik, hogy a mozgás egyensúlyban tartja az agy kémiai vegyületeit, erősíti kapcsolatukat, s ezzel az agy funkciói is jobban működnek.

Saláta helyett gyorsétterem

Íme egy klasszikus, már jól ismert rossz szokás, a gyorséttermek látogatása. Ez nemcsak elhízáshoz, és ezzel együtt számos egészségügyi problémához, de kognitív hanyatláshoz is vezethet. Az elhízás növeli a magas vérnyomás kockázatát, ami viszont megzavarja az agy kommunikációs csatornáját, így az nehezebben fogadja az üzeneteket.

Business Travel

A sok üzleti út sem tesz jót az agynak, hiszen az időzónák változása megzavarja alvási szokásunkat. Hörcsögökön végzett kutatás során bebizonyították, hogy azok, akik sokat utaznak, kevésbé okosak, mint társaik, ugyanis 50 százalékkal kevesebb idegsejtet termeltek, mint azok, akik rendszeresen aludtak.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X