Főoldal > EGÉSZSÉG > Top 3 fitnesz hiba, amit a nők mindig elkövetnek

Top 3 fitnesz hiba, amit a nők mindig elkövetnek

aerobikedzésmozgás
0

Írta:

Ha ezeket a hibákat elköveted, nem lesz hatékony az edzésed, és nem fogsz tudni eredményt elérni a mozgással!

1. Túl sok aerobik, kevés erőedzés

A legtöbb nő nem ismeri el az erősítő edzések valódi értékét. Pedig a 8-12 ismétlésszámmal elvégzett erősítő gyakorlatok kisebb súlyokkal tónusosabb izomzatot eredményeznek, mint a kardio- és az aerobikedzések, amelyek a súlyvesztésre (és nem az izomtömeg megtartására, illetve építésére) helyezik a hangsúlyt. Az erősítő edzések után az anyagcseréd akár még 72 órával is intenzívebb, mint alapállapotban. A gyorsabb anyagcsere pedig több elégetett kalóriával jár, így ha a tested összetételét akarod megváltoztatni (jelentősebb mennyiségű sovány izomtömegre szeretnél szert tenni), az erőedzéseknél jobban semmi sem segít a sikerhez.

2. A mozgásformák felesleges váltogatása

Ha hétfőn elmész aerobikra, kedden spinningre, szerdán hip-hopra, csütörtökön jógára, pénteken pilatesre, majd a hetet lezárod egy zumba órával, talán meglepő lehet számodra, ha nem látsz változást magadon. Nincs semmi baj azzal, ha egy kis változatosságot vinnél az edzéseidbe, mindezt azonban érdemes okosan tenned. Próbáld meg ugyanazt a teljes testet erősítő edzést végrehajtani hétfőn, szerdán és pénteken. Kedden válassz egy tetszőleges órát (pl. spinninget), csütörtökön próbálj ki egy kickbox edzést, és a hét végére, szombatra hagyd a pihentetőbb jógaórát. Próbáld ki ezt a sorrendet egy hónapig, és meglepő változásokat fogsz tapasztalni a testeden.

mozgas2.jpg ()

3. Nem szerepel elég fehérje az étrendben

A kutatások kimutatták, hogy a nők 10 százaléka még a napi ajánlott fehérjemennyiséget (46 grammot) sem viszi be. Ahhoz pedig, hogy átformáld a testedet, ennek a mennyiségnek a duplájára lenne szükséged. Egy amerikai tanulmány megállapította, hogy azok a nők, akik megduplázták a napi ajánlott fehérjebevitelt, több testzsírt veszítettek és nagyobb mértékű javulást tapasztaltak a testösszetételükben, mint akik alacsony fehérjetartalmú diétát követtek. Bónuszként a magas fehérjetartalmú étrendet követő nők kevésbé voltak éhesek a nap folyamán. Iktass be ezért megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjét (tojás, csirke, hal, sovány marhahús, görög joghurt stb.) minden főétkezés és nassolás alkalmával.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X