Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 ok, amiért egészséges a csók

5 ok, amiért egészséges a csók

csókegészségpárkapcsolatszerelem
0

Írta:

Ha teheted, csókolózz minél gyakrabban, megéri!

1. Elűzi a stresszt

Legújabb kutatások szerint csókolózás közben olyan boldogság hormonok szabadulnak fel a szervezetedben, melyek egyben a stresszt is elűzik. Mindehhez elegendő húsz másodperc, és garantáltan jobbkedvűen folytatod tovább a napot.

2. Csökkenti az allergiás tüneteket

A napi háromszori csókolózást az allergiások számára receptre kellene felírni. Ugyanis egy japán tanulmány kimutatta, hogy harminc perc csókolózás csökkenti az olyan kellemetlen allergiás tüneteket, mint a tüsszögés és az állandó orrfolyás. Tudsz ennél élvezetesebb és gazdaságosabb megoldást?

csok2.jpg ()

3. Erősíti az immunrendszert

Ez nyilván akkor érvényes, ha a pasid és te is egészségesek vagytok. Ekkor viszont, bármily meglepő, egy hosszantartó csókolózás alkalmával a szervezet elkezd olyan antitesteket termelni, melyek felveszik a küzdelmet az idegen kórokozók ellen. Nem kellemesebb így megelőzni a náthát?

4. Óvja a fogakat

Csókolózás során a nyál semlegesíti azokat a káros savakat, melyek később fogszuvasodást eredményezhetnek, míg más tanulmányok szerint a nyálban lévő ásványi sók erősítik a fogzománcot. Így, ha egy családi ebéd után nem tudtok fogat mosni, egy nyelvcserés támadással elejét vehetitek a baktériumok elszaporodásának.

5. Jót tesz az alakodnak

Jó, ha tudod, hogy egy perc intenzív csókolózás alatt 6 kalóriát égetsz el, miközben az izmaid is rendesen dolgoznak. Bár a narancsbőrt nem tünteti el, és kockahasat sem eredményez, mindenesetre egy kiadós csókolózás után kevésbé lesz bűntudatod egy késő esti desszert miatt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X