Főoldal > EGÉSZSÉG > A légúti betegségek 7 természetes kezelési módja

A légúti betegségek 7 természetes kezelési módja

betegséggyógyuláshörghurutköhögésmegfázástüdőbetegség
0

Írta:

Folyamatos köhögés és nehézlégzés jelentkezhet a hidegebb hónapokban, de ez egyáltalán nem szórakoztató jelenség. Sőt, akár veszélyes is lehet.

A krónikus légúti fertőzések sajnos elég gyakoriak. Persze mindenféle inhalátorok és egyéb gyógyászati eszközök enyhíthetnek a tüneteken, van pár természetes gyógyír is a légzőszervi betegségek kezelésére. Ha a téli köhögés és bronchitis a te életedet is megnehezíti, érdemes lehet kipróbálnod az alábbi gyógymódokat.

1. Szent Bazsalikom (tulsi): Indiában gyakran használják tüdőgyulladás kezelésére. Akkor a leghatásosabb, ha friss levelet tudsz rágni, de teafű formájában bioboltokban könnyedén beszerezheted.

2. Malabár dió: Egy másik igazán hatásos gyógynövény a vasa (Adhatoda Vasica), ismertebb nevén malabár dió. Az orvosok a levelek nyers rágását javasolják ebben az esetben is, de lehet, hogy csak folyékony kivonathoz tudsz hozzájutni hazánkban. Ha ez a helyzet, akkor naponta 2 teáskanállal fogyassz belőle.

3. Kurkuma: Egy igazi klasszikus gyulladáscsökkentő, légúti gyulladások kezelésére is alkalmas. Adj egy teáskanállal egy pohár tejhez és idd meg. Napi 2-3 alkalommal ismételd meg a kúrát, ebből az egyik kora reggel legyen, ugyanis éhgyomorra a leghatásosabb a mix.

49382155 - picture of sick woman with cough and throat infection

4. Trikatu: Ez egy 3 fűszerből álló keverék, az elkészítése pedig roppant egyszerű. Fekete borsot, ún. hosszú borsot (piper longum) és reszelt vagy szárított gyömbért kell összekeverni hozzá. A trikatura segít leküzdeni a légúti betegségeket, rendszeres fogyasztása pedig erősíti az immunrendszert.

5. Umcka: Egy afrikai gyógynövényből, a dél-afrikai muskátliból származó umcka hatásosan kezeli a hörghurutot és egyéb légzőszervi betegségeket. Lerövidíti a betegeskedéssel töltött idő hosszát, így hamarabb térhetsz vissza a mindennapokba. Bioboltokban, drogériákban érdemes szétnézni vagy internetről rendelni.

6. Jóga: A mély levegővétel, a légzésre való tudatos odafigyelés miatt a jóga rengeteg dokumentált előnyt nyújt a bronchitisben szenvedőknek. A kutatások szerint a betegek kevésbé függtek az inhalátortól vagy gyógyszerektől, az intenzív köhögési görcsök enyhültek, a légzésfunkciók pedig javultak és a köhögési rohamok is uralhatóbbá váltak a vizsgálati személyek számára a jóga hatására.

7. Meditáció: Akár a jóga, a meditációnak is része a légzésre való figyelés, a mély levegővételek, mely erősíti a tüdőt, ami ezáltal több oxigént képes felvenni.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X