Főoldal > EGÉSZSÉG > Így fokozd az immunrendszered működését

Így fokozd az immunrendszered működését

immunrendszerimmunrendszer erősítésszervezet
0

Írta:

A felturbózott immunrendszer segítségével egészségesen átvészelheted a telet!

Itt van néhány ötlet, hogyan tudod fokozni az immunrendszer működését.

Keress valami vicceset!

A nevetés megerősíti az egészségi- és lelkiállapotot, ugyanis megemeli az antitestek szintjét a vérben. Így segít a nevetés a mikrobák és fertőzések megszüntetésében, mivel megnöveli az ellenanyagok mennyiségét.

Énekelj!

Egy újabb érdekes módszer, egy német kóruson végzett vizsgálat alapján kijelenthető, az éneklés megnöveli az antitestek számát a vérben. Egy lehetőség a kevésbé pacsirták számára, hogy a zuhany alatti éneklést elnyomja a vízsugár, ezért nem kell szabadkozni a hamis hangok miatt.

Kerüld a cukrot!

Csupán 10 teáskanál cukor jelentősen lecsökkenti a testben található mikroorganizmusok számát. Próbáld meg kerülni a cukros édességeket, vagy természetes édesítőszerekkel helyettesítsd azt, például sztíviával. A kalóriákat is csökkented, az alakodra és az egészségedre is vigyázol.

Egyél halat!

A síkos halak, például szardínia, hering és makréla nagyon sok fehérjét tartalmaznak, mely létfontosságú a test számára. Ezen kívül nagyon jó forrásai az omega-3 zsírnak, mely szintén létfontosságú. Kutatások alapján az derült ki, hogy az omega-3 egy védőpajzsot épít, távol tartja a támadó sejteket, ezáltal a betegségeket könnyebben leküzdi a szervezet, így hát: halra fel!

Gomba, gomba

Az igen ritka reishi gomba a távol-keleten már több mint 2000 éve használatos. Szakemberek arra lettek figyelmesek, hogy ennek a gombának a fogyasztása létrehoz egy T-sejt fehérjét, ami megvédi a szervezetet a betegségektől. Sőt, azt is észrevették, hogy segíti a nyugodt pihenést, a relaxációt és a stressz leküzdését. Sajnos ezek a külső hatások is befolyásolják az immunrendszered ellállóképességét, méghozzá negatív irányba.

Citrusok

A legnagyobb klasszikusok a citrusok. C-vitaminban gazdag citrus a narancs, a citrom, a lime, és a grapefruit. Ezek a gyümölcsök mind támogatják a fagociták (olyan sejteket, melyek elpusztítják a szervezetbe jutott baktériumokat) termelését. Arra kell csak odafigyelned, hogy a szervezet nem tárolja a C-vitamint hosszú ideig, ezért fontos, hogy mindig pótold azt.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X