Főoldal > EGÉSZSÉG > Top 3: A legjobb vitaminok őszre

Top 3: A legjobb vitaminok őszre

betegségőszvitamin
0

Írta:

Turbózd fel magad ezekkel a vitaminokkal, hogy ne foghasson ki rajtad a hideg és a járványok!

 

1. Halolaj

Az orvosok a szívbetegségek megelőzésére szoktak ajánlani halolajat, ami segít a magas trigliceridtartalom kordában tartásában, azonban ugyanezt a hatást érheted el a magas potenciájú halolaj-kapszulák beszerzésével is (ezeknek az ára is kedvezőbb). Bónuszként pedig a szervezetben jobban felszívódnak a “hagyományos” halolajtartalmú kiegészítők, mint a vényköteles verziók.

A legjobb választás: Keresd a molekulárisan desztillált halolajból készült táplálékkiegészítőt, ami legalább 50 százalékos tisztaságú (tehát a címkén fel van tüntetve, hogy az EPA- és DHA-tartalom legalább a kiegészítőben található teljes zsír felét kiteszi).

vitamin2.jpg ()2. D-vitamin

A D-vitamin egy összetett tápanyag. Egy olyan vitamin és hormon, amihez a napfény által és az élelmiszerekből juthatsz hozzá. A D-vitamin kétféle formában található meg a táplálékkiegészítőkben:

1. A D2-vitamint a növényekből nyerik, amelyek UV-fényben nevelkedtek.

2. A D3-vitamin a D-vitamin olyan formája, amit a napfény és a halevés segítségével juttathatsz a szervezetedbe.

Évtizedeken keresztül a D-vitaminnak ezt a két típusát ugyanolyan hatékonynak hitték, azonban a tudósok mára megállapították, hogy a D2-tartalmú kiegészítők gyengébbek a D3-hoz képest.

A legjobb választás: Sajnálatos módon általában a D2-vitamint értik a multivitamin gyártók a D-vitamin alatt. Ahhoz, hogy maximalizáld ennek a rendkívül fontos vitaminnak a bevitelét, ellenőrizd a tápanyagkiegészítő címkéjét, és győződj meg róla, hogy az D3-vitamint (más néven kolekalciferolt) is tartalmaz.

3. Magnézium

A magnézium a szervezetben több mint 300 különböző reakcióra van hatással, és kulcsfontosságú szerepet játszik az általános egészségi állapotban is. Mivel több formában is árulják (magnézium-oxid, magnézium-szulfát, magnézium-karbonát stb.), így elég nehéz kiigazodni a különféle kiegészítők között. Általában a magnézium-oxidot tartják a legjobb választásnak, mivel ez tartalmazza a legnagyobb mennyiségű tényleges ásványi anyagot, de valójában ez szívódik fel a legnehezebben.

A legjobb választás: Próbáld ki a könnyebben felszívódó magnézium-malátot kapszula formában, vagy a bőrön keresztül felszívódó magnéziumot, amit lefekvés előtt a bőrbe kell masszírozni, így elősegítve a jobb alvást és az izmaid ellazulását.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X