Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 módszer a mellrák megelőzésére

8 módszer a mellrák megelőzésére

betegségegészséggyógyulásmegelőzésmellmellrákrák
0

Írta:

Ne legyél te a mellrák következő áldozata!

1. Tarts meg egy egészséges súlyt

Ha hiányosan táplálkozol és keveset edzel, hízni fogsz, ezáltal a szervezeted kevesebb ösztrogént termel, ami pedig az emlőrák kialakulásánál az egyik leggyakoribb kockázati tényező.

2. Kerülj bizonyos típusú hormonkezeléseket

Ha kombinált hormonterápiának veted alá magad, tehát ha ösztrogént és progeszteront egyaránt juttatsz a szervezetedbe, azáltal nő a mellrák kockázata is.

3. Kerüld a felesleges sugárzásokat

Néhány orvosi vizsgálat alkalmazza az ionizáló sugárzást, ami a rák kialakulásához is köthető. Azonban ne hagyd ki a mammográfiát, mivel ebben az esetben a sugárzás mértéke rendkívül alacsony. (CT-t azonban csak akkor csináltass, ha elengedhetetlenül szükséges.)

4. Figyelj arra, mit iszol

A rendszeres, túlzott alkoholfogyasztás komoly rizikófaktort jelenhet. Hetente maximum egy alkalommal fogyassz alkoholtartalmú italokat, hogy minimalizáld a kockázatot.

5. Hagyd abba a dohányzást

A rendszeres dohányzás nagy valószínűséggel növeli a mellrák kialakulásának veszélyét, a leszokás pedig más daganatos megbetegedések kockázatát is csökkenti.

mellrak2.jpg ()

6. Válassz bio termékeket

Számos kutatás kimutatta a kapcsolatot a növényvédőszerek és az autizmus, a Parkinson-kór és a különféle rákok kialakulása között. Mivel az emberek számos vegyi anyagnak vannak kitéve, nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy mi mérgező és mi nem. Azonban ha bio ételeket vásárolsz, biztos lehetsz abban, hogy az étel növényvédőszerek és műtrágya felhasználása nélkül kerül a tányérodra, és nem tartalmaz genetikailag módosított összetevőket.

7. Kerüld a konzerv ételeket

A rágcsálón végzett kutatások kimutatták, hogy bizonyos esetekben a konzervek emlődaganatokat is okozhatnak. Ezért lehetőleg kerüld a tartósított ételeket, és válaszd helyettük a friss vagy a fagyasztott változatukat, amikor csak lehetséges.

8. Kerüld a légfrissítőket és az illatosított gyertyákat

Talán meglepő számodra, azonban a benzol – ami az illatosított gyertyák egyik összetevője, komoly beltéri légszennyezést okozhat. Használj helyettük méhviasz gyertyákat, a légfrissítő helyett pedig tisztítsd meg a szobát a bűz forrásától, és tegyél ki egy kis tál ecetet, hogy eloszlasd a kellemetlen szagokat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X