Főoldal > EGÉSZSÉG > Így időzítsd az edzést és az étkezéseket!

Így időzítsd az edzést és az étkezéseket!

diétaebédedzésreggelitáplálkozásvacsora
0

Írta:

A munka, a család, a barátok és egyéb társadalmi kötelezettségeink mellett szerencsések vagyunk, ha egyáltalán van elég időnk aludni, kiegyensúlyozottan táplálkozni és időt szakítani az edzésekre. Azonban azzal is tisztában vagy, mikorra érdemes időzíteni ezeket a dolgokat?

Nagyon sokat számít ugyanis, hogy a megfelelő időben táplálkozz, étkezz, vagy menj bevásárolni, az időbeosztásod ugyanis nagyban befolyásolja az általános közérzetedet.

Így időzítsd a reggelit, az ebédet és a vacsorát

Mindig reggelizz meg egy órán belül, miután felébredtél. Ezt követően körülbelül négy óra múlva ebédelj, majd egy pár órával később vacsorázz. Ha kitolod ezeket az időtartamokat, olyan éhes leszel, hogy jóval könnyebben elcsábulsz a gyorséttermi ételektől. Lefekvés előtt három-négy órával azonban már ne egyél, hogy ne kerülj ágyba teli hassal.

A legjobb napszak, hogy mérlegre állj

Mindenképpen reggel állj mérlegre, előtte pedig menj ki a fürdőszobába, majd meztelenül mérd meg magad, mielőtt felöltöznél és megreggeliznél. Hetente egyszer bőven elég ellenőrizned a súlyodat.

Az ideális időpont a napi bevásárláshoz

A bevásárláshoz a délelőtt tíz óra az ideális időpont, mivel még jóllakott vagy a reggelitől, azonban már ébren vagy pár órája, így a vércukorszinted is stabil. Ha akkor indulsz el bevásárolni, amikor éhes vagy, az alacsony vércukorszinted következtében nagyobb a kockázata, hogy összevásárolsz egy rakás egészségtelen, cukros-zsíros ételt.

A legjobb időszak az edzésre

Mindenképpen a reggel. Egy újabb kutatás kimutatta, hogy azok, akik magas zsírtartalmú étrendet követtek, de még reggeli előtt edzettek, hat hét alatt egy kilót sem híztak, míg azok az emberek, akik csak reggeli után edzettek, 1,5 kilót híztak. Ha reggel edzel (kombináld a kardió és az erőedzéseket), szinte azonnal beindítod az anyagcserédet, ami elősegíti a nap hátralévő részében a fokozott kalóriaégetést.

A legjobb időpont az anyagcseréd felpörgetésére

Reggel nyolckor tudod a leghatékonyabban felpörgetni az anyagcserédet. Miután felkeltél és megmérted magad, irány a konditerem! Ugyanis ilyenkor a leglassabb az anyagcseréd, és ahhoz, hogy beinduljon, szüksége van egy löketre. Igyál egy pohár hideg vizet, ez ugyanis feltölti a gyomrodat és a szervezetednek plusz kalóriákat kell felhasználnia ahhoz, hogy felmelegítse a vizet a gyomrodban.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X