Főoldal > EGÉSZSÉG > Így relaxálj az év végi hajtásban

Így relaxálj az év végi hajtásban

energiahajtáskarácsonylazításpihenésrelaxációstressz
0

Írta:

Az egész évben felhalmozódott feszültség az utolsó napokban csak fokozódik. Bár az ünnepek elvileg a pihenésről, a családi körben eltöltött békés napokról szólnak, az előtte levő hetek szaladgálásában, a készülődésben teljesen lefáradunk.

Az alábbi technikák segítenek, hogy ismét megtaláljuk önmagunkat, lecsendesítsük elménket és karácsonyi hangulatba kerüljünk.

Fürdőgolyós lazulás gyertyafényben

Nem kell külön wellness-szolgáltatásra befizetni ahhoz, hogy ellazuljunk. Hazaérve, átfázva nincs jobb egy relaxáló, hangulatos fürdésnél. Gyújtsunk meg gyertyákat a kád körül, a vízbe pedig dobjunk be egy fürdőgolyót! A többféle aromában kapható golyó segít kikapcsolódni és elnyerni belső békénket. Pillanatok alatt kipezseg, és varázslatos illatokat áraszt. A kioldódó ásványi anyagok, természetes összetevők pedig ápolják és szépítik a bőrt, garantálva, hogy az ünnepi ruhánkban még szebben mutassunk.

Kávézás szezonális ízvilággal

A nagy shoppingtúra, szeretteinknek a legtökéletesebb ajándék keresése bizony fárasztó tud lenni. Bár sürget az idő, és amúgy is szeretnénk gyorsan túlesni rajta, ne sajnáljuk az időt arra, hogy vásárlópartnerünkkel, vagy akár egyedül is, beüljünk egy kávéra. Pár perc pihenés egy csésze téli ízvilágú latté-val csodákat tesz. Ilyenkor különböző, szezonális kínálattal várnak minket a kávéházak. Bármennyire szigorú is a fogyókúrád, vétek lenne kihagyni a mézeskalács, a pörkölt mogyoró, a madártej, a csokis süti és az almás pite ízesítésű meleg tejeskávét.

Ünnepi illatok a lakásban

Az aromaterápia többféle gyógyászati célra felhasználható, stresszoldó hatása is kiemelkedő. Az otthoni lazulást szolgáló illóolajok legegyszerűbb használati módja, ha a levegőbe párologtatjuk őket. Szerezzünk be egy szép párologtatót, és vegyünk hozzá szezonális illóolajokat. A karácsony, az advent, a téli álom, a sült alma, a csokis narancs, a mézeskalács és a szibériai fenyő illata segít, hogy ellazuljunk, és rá tudjunk hangolódni a karácsonyra.

Hangulatos karácsonyi vásár

Szerencsére már nem kell messzire utaznunk, ha részt akarunk venni egy igazi, hamisíthatatlan karácsonyi vásáron. Hazánkban is egyre több helyen állítanak fel vásárokat, ahova nemcsak vásárolni, hanem kikapcsolódni is elmehetünk. Csodáljuk meg a kivilágított utcát, a szép dekorációkat és igyunk meg egy bögre forralt bort! Különböző programokon is részt vehetünk: készíthetünk karácsonyi dekorációkat, koncerteket hallgathatunk és táncprodukciókat nézhetünk meg. A kicsikről sem feledkeztek el, a gyerekeket külön játszóházak és kézműves programok várják.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X