Húst szeretnél sütni? Hogy kezded? Ugye, eddig alaposan megmostad a húst, mielőtt elkezdted elkészíteni? A szakértők szerint ezt nem lenne szabad! De miért?
A húst ugyanis nem kell, sőt, nem is szabad megmosni elkészítés előtt, csak rosszat teszünk vele saját magunknak. Akkor is, ha ez így elsőre nagyjából annyira hangzik higiénikusan, mintha a WC-használat utáni kézmosásról próbálnánk lebeszélni. – írja az Index.
A szakértők azt mondják, legyen szó bármilyen húsról (szárnyas, disznó, marha, bárány, vagy vad), nem ajánlott megmosni a nyers húst elkészítés előtt. Bár a húson előforduló baktériumok egy részétől megszabadulhatunk ezzel, ugyanakkor a húsról lemosott baktériumok a mosogatóban vagy a konyhapulton maradnak, ahonnan aztán könnyen más élelmiszerekre vagy használati tárgyakra kerülhetnek. És azt is jó tudni, hogy a baktériumok nagy részét szimpla mosással nem is lehet eltávolítani.
De ne aggódj, mert a húson található baktériumok sütés-főzés közben elpusztulnak, amint a hús belső hőmérséklete 60-62 fok fölé emelkedik!
Forrás: Index