Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 ártalmatlan szokás, mely gyengíti az immunrendszer működését

5 ártalmatlan szokás, mely gyengíti az immunrendszer működését

betegségegészséggyógyulásimmunműködésimmunrendszerimmunrendszer működése
0

Írta:

Milyen gyakran vagy beteg? Ha évente 3-4 alakalomnál többször, az immunrendszered veszélyben van. Úgy értem, a szervezeted nagyobb eséllyel betegszik meg.

Ha már úgy érzed, sok mindent kipróbáltál annak érdekében, hogy elkerüld a betegséget, mégis kudarcot vallottál, olvasd el az alábbi rossz szokásokat. Az erős immunrendszer a kulcsa az általános egészség megőrzésének. A test egy okos rendszer, de alábbi 5 ártalmatlannak tűnő dolog az immunrendszered működését mégis nagyban befolyásolja.

1. Pesszimista hozzáállás

Nehéz elhinni, de a hozzáállásod befolyásolja az immunrendszered állapotát is. Pszichológusok szerint az ember mentális állapota összefügg a fizikális állapotával. Azok, akik a világot sötéten látják, gyakrabban lesznek betegek, mint azok, akik optimisták. A negatív gondolkodás kevésbé ellenállóbbá teszi a szervezeted a méreganyagok ellen. Amikor nagyon negatívan látjuk a világot és állandóan a problémáinkkal vagyunk elfoglalva, gyakran előfordul, hogy megfájdul a fejünk vagy hosszabb távon betegek leszünk. Ez is egy ok arra, hogy elkezdd az élet napos oldalát nézni!

2. Túl sok gyógyszer

A gyógyszerek egyszerre hasznosak és haszontalanok is. Már több tucat gyógyszert beszedtünk annak érdekében, hogy leküzdjük a betegséget, de mégsem múlik. Az pedig biztosan állítható, hogy minden harmadik gyógyszernek ijesztő mellékhatása van! Néhány készítmény stimulálja az immunrendszert, amikor az a baktériumokkal harcol. Azt mindenképp tudnod kell, hogy a hosszú távon szedett gyógyszerek és néhány antibiotikum teljesen tönkreteszi az immunrendszered működését. Ha megbetegszel, kövesd az orvos előírásait! Semmiképp ne szedj be random módon több gyógyszert a kelleténél, mert nagyobb bajt okoz, mint hinnéd!

3. Túl sok meleg víz

Nagyon sok embernek, akinek krónikus torokgyulladása van, vagy emésztési zavarokkal küzd, azt mondják, ne igyanak hideg vizet. A meleg víz ugyan nagyon jót tesz a toroknak és az emésztésnek, de nagyon veszélyes az immunrendszerre nézve. Néhány hónapnyi meleg víz fogyasztás után a szervezet roppant érzékennyé válik a hidegre. Az immunrendszered elszokik attól, hogy felmelegítse magát és sokkal könnyebben fázol meg.

immunrendszer2.jpg ()

4. A személyes higiénia figyelmen kívül hagyása

Amíg a gyerekek nagyon jól tudják, hogy a sok szappannal való kézmosás nagyon fontos, a felnőttek gyakran megfeledkeznek róla. Itt az ideje, hogy tudatosítsd, hogy ez is oka lehet a gyakori betegeskedésednek. Mindig emlékezz rá, hogy a kézmosás a legjobb módja annak, hogy elkerüld a betegségeket! Ha lusta vagy hozzá, állíts emlékeztetőt a telefonodba, hogy naponta legalább ötször mosd meg a kezed!

5. Melegben alvás

Egy immunológust kérdeztünk arról, hogy hogyan lehetne fokozni az immunműködést. Azt a választ kaptuk, hogy próbáljunk meg kissé hűvös szobában aludni. Ez nehézkes lehet azok számára, akiknek a hálószoba és a nappali egy légtérben található. Ha félsz attól, hogy megfázol, szellőztess egyet lefekvés előtt!

Az erős immunrendszer az egyik ismérve az erős és sikeres embereknek. Próbáld elkerülni ezeket az apró és jelentéktelennek tűnő hibákat és élvezd mosollyal az arcodon az életed! Ha pedig mégis megbetegszel, inkább keresd fel az orvosod és ne kísérletezgess.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X