Főoldal > EGÉSZSÉG > Szuper immunerősítő az apró goji bogyó

Szuper immunerősítő az apró goji bogyó

betegségegészségenergiagoji bogyóimmunerősítésimmunrendszer
0

Írta:

A goji bogyót a kínai emberek egészségmegőrző – immunrendszer erősítő, májvédő, látásjavító, keringésjavító és nemi vágyserkentő – szernek tartják. Ideje nekünk is „felfedezni”.

 

A goji bogyó a világon a második olyan gyümölcs, amely a legnagyobb mennyiségben tartalmaz C-vitamint, farkasbogyó vagy közönséges ördögcérna néven is szokták emlegetni. Legkülönlegesebb tulajdonsága, hogy 500-szor annyi C-vitamint tartalmaz súlyarányosan, mint a narancs, és többet, mint bármilyen más gyümölcs. A hagyományos keleti gyógyászat már több mint 5000 éve használja. A tradicionális kínai gyógyászatban évezredek óta különleges és fontos szerepe van a lícium gyümölcsének. Az utóbbi időben a nyugati orvostudomány érdeklődését is felkeltette, mivel egyre nagyobb sikereket ért el a rákkutatás, az öregedés, az immunfunkciók és a cukorbetegség javításának terén.

Vitaminokban, ásványokban, aminosavakban gazdag

A goji bogyó a B-vitaminnak és az antioxidánsoknak is gazdag forrása, amelyek a káros szabadgyökök ellen védik meg a szervezet sejtjeit. Az A-vitaminnak is kiváló forrása, de B1-, B2-, B6- és E-vitamint is tartalmaz, amelyek kiváló antioxidánsok. Gazdag továbbá poliszacharidokban, amelyek az immunrendszert erősítik. 18 különböző aminosavat tartalmaz és bőséges káliumforrás is. 21 nyomeleme közül a legértékesebb a germánium, amely ritkán fordul elő élelmiszerben, és amely rákellenes hatású. Szív- és bőrvédő hatása is ismert.

E-vitamint is tartalmaz, ami ritkán fordul elő gyümölcsökben, csak gabonában és magvakban. Több fehérje (13 százalék) található benne, mint a teljes kiőrlésű gabonában. Esszenciális zsírsavakat is tartalmaz, amelyek szükségesek a szervezet hormontermeléséhez, és az agy és idegrendszer tökéletes működéséhez. Ezen kívül az antioxidáns karotinoidok egész tárházát tartalmazza, beleértve a béta-karotint is, és a zeaxantint, ami a szemet védi.

goji2.jpg ()

Erősíti az immunrendszert

Vizsgálatok igazolták, hogy már 5-10 mg/kg napi dózis esetén is egy hét után nőtt a szervezet leghatékonyabb betegség ellen küzdő immunsejtjeinek aktivitása. A goji bogyóban található ásványi anyagoknak köszönhetően több féle ráksejtet is elpusztíthat. Meggátolja a ráksejtek osztódását, amely által csökken azok reproduktív kapacitása, emellett alkalmas ólommérgezés kezelésére is, mivel gátolja a T-sejtek redukcióját és késlelteti az ólom által kiváltott allergiás reakciót. De segít az emésztési zavarok leküzdésére, és védelmet nyújt a kóros elhízás ellen is, így nem csak belülről nyújt egészséget a testnek, de kívülről is.

Öregedésgátlás, látásjavítás, szexualitás – erre is jó! 

A gojit tradicionálisan az életkor meghosszabbítására, a test fizikai erejének és a szexuális potencia növelésére használják. Már az ősi Kínában is népszerű látás javító volt, sőt szexuális impotencia kezelésére is használták és használják a mai napig. Kutatások beszámoltak arról, hogy a goji fogyasztása jelentősen növelte a vér androgen szintjét, ami által a páciensek sokkal energikusabbnak érezték magukat. Éppen ezért a goji legendásan híres vágyfokozó hatásáról is.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X