Főoldal > EGÉSZSÉG > A székrekedés természetes csodaszere: a szilva

A székrekedés természetes csodaszere: a szilva

antioxidánsemésztésfogyásgyümölcsrostszékrekedésszilvaszilvalekvár
0

Írta:

Vétek kihagyni a szilvát őszi étrendünkből, hiszen nagyban hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. Van rá öt okunk, amiért neked is minden nap kellene fogyasztanod ezt a fantasztikus gyümölcsöt.

Tele van antioxidánsokkal

Az antioxidáns ételeinkben való jelenléte nem csak egészségünk, de fiatalságunk zálogai is. Minél több antioxidánsban gazdag friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, annál nagyobb eséllyel kerülnek el a daganatos betegségek, illetve a ráncok sem fognak idejekorán kopogtatni. A szilva az antioxidánsok közül antocián színanyagokat, flavonoidokat, rutint és quertecint tartalmaz nagyobb mennyiségben.

Szuper vitamin- és ásványianyag-forrás

Nem csak isteni íze miatt érdemes három-négy szemet elfogyasztani a gyümölcsből, hanem a benne található sok értékes tápanyag miatt is. A szilva bővelkedik A-, B- és C-vitaminban, káliumban, kalciumban, foszforban és magnéziumban is. Érdemes még most feltölteni szervezetedet vitaminokkal, hogy az egyre erőszakosabban támadó kórokozók messzire elkerüljenek.

Tele van rosttal

Élettani hatásait tekintve a szilva kifejezetten jó hatással van a bélműködésre, ezért a székrekedéssel küzdők természetes orvossága. A sok rost és a héjában található rengeteg  cellulóz alaposan megmozgatja a beleket. Ha tehát számodra is sok kellemetlenséget okoz lassú emésztésed, próbáld ki a szilva-kúrát, egészen biztosan hatékony lesz számodra is.

31456516 - plum jam

Fogyókúrás

A szilvában viszonylag kevés a cukor, viszont annál több a víz, így ennek a két dolognak a kettőse garantálja a gyümölcs alacsony kalóriatartalmát. Ehhez hozzájárul vizelethajtó és salaktalanító tulajdonsága is. Az aszalt szilva fogyasztásában azonban már tarts mértéket, hiszen a szárított gyümölcs nem csak kalóriadúsabb, de még az étvágyat is fokozhatja.

Regeneráló hatású

Az ősz beköszöntével joggal érezhetjük magunkat fáradtabbnak a szokásosnál. Vége a szabadságnak, újra korán kell kelni minden nap, és erőnkön felül teljesíteni a munkahelyen. A szilva nem csak a fáradtságot űzi el, és felfrissíti az egész szervezetet, de oldja a stresszt, és regenerálja a fáradt testet, pszichét és elmét is. Vigyél minden nap néhány szemet a munkahelyedre, és rövid időn belül tapasztalni fogod áldásos hatásait.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X