Főoldal > DIÉTA > Tudod, mi történik, ha minden nap megeszel 5 szilvát?

Tudod, mi történik, ha minden nap megeszel 5 szilvát?

ásványi anyagdiétaegészségemésztésétkezésgyógyulásgyümölcsszilvatáplálkozásvitamin
0

Írta:

A szilvának nagyon alacsony az energiatartalma, 4-szer kevesebb, mint a kenyérnek. A fantasztikus íze pedig az 5 különféle cukornak köszönhető.

Ez az édes gyümölcs vitaminok tömkelegét tartalmazza, közte C-, E- és B6-vitamint. Ez előbbi vitaminokat nem nagy mennyiségben tartalmazza ugyan, de ha kombinálod más egészséges ételekkel és vitaminforrásokkal, könnyedén fedezheted a napi vitaminszükségleted. A szilva úgy is ismert, mint természetes multivitamin.

A szilva az egyik legjobb gyümölcs a betegség ellen. A gyümölcs 84%-a víz, 0,6%-a fehérje, 10%-a szénhidrát és minden szem 1-2 gramm rostot tartalmaz. Sok béta-karotint, káliumot, kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz. A tudósok igazolták, hogy ha minden nap megeszel 5 szem szilvát, az alábbi változások mennek végbe a szervezetedben:

Alacsonyabb vérnyomás

A szilvának nagyon alacsony a glikémiás indexe, ami azt jelenti, hogy segít kontrollálni a vérnyomást. Ezzel együtt csökkenti a II-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Fejleszti a memóriát

Már napi 5 szem szilva is képes semlegesíteni a szabad gyököket, melyek negatívan hatnak a memóriára.

Javítja a csontok egészségét

Egy mostani tanulmány szerint az emberek azon csoportja, aki szilvát fogyasztott, nagyobb csonttömeggel, egészségesebb csontozattal rendelkezett, mint a szilvát nem fogyasztók csoportja.

 szilva2.jpg ()

Megvédi a szívet

Köszönhetően a benne lévő káliumnak, a szilva csökkenti a vérnyomást, ezzel csökkentve a stroke kialakulásának kockázatát.

Javítja az emésztést

Rosttartalmának köszönhetően a szilva nagyon hatékonyan segíti a belek működését, javítja az emésztést, és székrekedés ellen is nagyon jó.

Jó a szemnek

A szilva nagyon sokat tesz a szemed egészséges működéséért. A benne található fitonutriensek segítik csökkenteni az időseket érintő makuladegenerációs betegségeket.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X