Főoldal > EGÉSZSÉG > Béta-glükán, a természetes immunerősítő 

Béta-glükán, a természetes immunerősítő 

béta-glükánbőrbetegségdiétaélettani hatásokimmunrendszerkoleszterincsökkentőrákellenes hatástápanyag
0

Írta:

A béta-glükán egy olyan, a természetben is előforduló poliszacharid, amelynek élettani hatásai igen hasznosak. Megtalálható az egyszerű élesztőben, zab- és árpakorpában, tengeri fűfélékben és néhány gombában is.

Erősíti a szervezet ellenálló-képességét

A béta-glükán rendszeres bevitele elsősorban az immunrendszer védelmét szolgálja. Fogyasztását követően a szervezet védekező rendszere akkora löketet kap, amelynek segítségével egyrészt megelőzhetjük a betegségeket, másrészt a már kialakult fertőzéseket, kórokat sokkal gyorsabban és hatékonyabban győzheti le az immunrendszer.

Csökkenti a koleszterinszintet

A magas koleszterinszint azért veszélyes, mert kezeletlenül szív- és érrendszeri problémákat, akár szívinfarktust is okozhat. A béta-glükán rendszeres fogyasztása úgy tesz a koleszterinszint normalizálásáért, hogy megakadályozza az ételekben található koleszterin felszívódását a belekben. Természetesen a helyes étrendet és a rendszeres testmozgást még a béta-glükán mindennapos fogyasztása sem helyettesíti.

69286597 - roasting sliced organic  champignon mushrooms in pan

Daganatellenes hatású 

Tanulmányok igazolják, hogy a béta-glükán nem csak a daganatos betegségek megelőzésében, de már kialakult tumor kezelésében is hatásos. Főként a szájon át bevitt élesztő béta-glükánok azok, amelyek egy igen bonyolult kémiai folyamat következtében képesek a tumorsejtek elpusztítására, felgyorsítva és garantálva a gyógyulás folyamatát, esélyeit.

Egyes bőrbetegségeket is gyógyít

Az érzékeny, száraz, gyulladással, viszketéssel járó bőrbetegségek igencsak megkeseríthetik a mindennapokat. A krónikus bőrbetegségek (ekcéma, atópiás dermatitisz) időről-időre való fellángolása mindenképpen kezelést igényel. A béta-glükán javítja a bőrbetegségekben szenvedők állapotát, csillapítja a kellemetlen tüneteket, jobb életminőséget garantálva.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X