Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezek az ételek befolyásolják a teherbeesés esélyét

Ezek az ételek befolyásolják a teherbeesés esélyét

harvard egyetemkutatásteherbe esésteherbeesésterhesterhességvárandós
0

Írta:

A Harvard Egyetem legújabb kutatásai arra világítanak rá, hogy bizonyos ételek hatással lehetnek a teherbe esés gyorsaságára.

Bár az egyetem nőgyógyász professzorai senkit sem biztatnak arra, hogy gyors teherbeesés reményében csak a következő ételekből és italokból álló étrendet fogyasszák, tény, hogy a kutatás eredményeinek jegyében könnyen össze lehet állítani egy-egy olyan főfogást, melyek esetlegesen meggyorsíthatják a dolgokat.

Figyelem! Ezektől az ételektől senki nem lesz „varázsütésre”  állapotos – ezt a folyamatot több száz más faktor befolyásolja (kor, egészségügyi állapot, hormonális tabletta szedése stb.) -, de a legújabb kutatások szerint ezek az élelmiszerek pozitívan és negatívan is képesek befolyásolni a teherbe esés gyorsaságát. 

45823260 - woman holding pregnancy test

Élelmiszerek, mely magas folsav- és ásványi anyagtartalmuk miatt pozitívan befolyásolják a nők teherbeesési képességét, valamint a férfi spermiumok minőségét, gyorsaságát:

     Zsíros halfélék (pl. lazac, tonhal)

     Dió

     Szójabab

     Halolaj

     Tengeri herkentyűk 

     Szárnyasok (pl. csirke, pulyka, kacsa stb.)

     Teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek, tészták, péktermékek

     Zöldségek és gyümölcsök

Élelmiszerek, melyek negatívan befolyásolják a nők teherbeesési képességét, valamint a férfi spermiumok minőségét, gyorsaságát:

     Alkoholok

     Koffeintartalmú italok (pl. kávé, energiaitalok)

     Tojássárgája 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X