Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 érv az almaecet mellett

8 érv az almaecet mellett

almaecetantioxidánsdiétaecet
0

Írta:

Számos tudományos tanulmány igazolta már, hogy az almaecet fogyasztásának jó néhány kiváló egészségügyi hatása van.

8 fontos érvünk van amellett, hogy miért is érdemes beépítened az étrendedbe.

  1. Segít a vércukorszinted szabályozásában, ami nem csak abban az esetben előnyös, ha néhány plusz kilótól szeretnél megszabadulni.

 

  1. Hatékonyabbé válik tőle az emésztésed, az anyagcseréd, így jobban tudod felhasználni az elfogyasztott élelmiszereket.

 

  1. Ha almaecetet fogyasztasz, akkor telítettebbnek érzed magad, ami akár még néhány órával az étkezések után is érezteti a hatását.

 

  1. Nemcsak kevésbé leszel éhes, segít csökkenteni a gyorskaják iránti vágyadat is, ami bizony komoly elhatározás mellett is időnként erőteljesen rád törhet.

Apple cider vinegar in glass bottle and  fresh apples on wooden background

  1. Javít az inzulinszinteden, ami szintén hatással van a testsúlyodra.

 

  1. Segítséget nyújt a diagnosztizált kettes típusú cukorbetegség esetén is, de légy óvatos és körültekintő, ha gyógyszer fogyasztása mellett használod.

 

  1. Csökkentheti a szervezeted zsírtartalmát, a súlyodat és javíthat a testtömeg-indexeden is. Ezt már kutatások igazolták, ám további vizsgálatok szükségesek a folyamatosan pontos meghatározásához.

 

  1. A többi ecettel összehasonlítva az almából készített jelentős mértékben megőrzi a természetes antioxidánsait, magas ásványianyag- és vitamintartalommal rendelkezik.

Az almaecet – mint a legtöbb súlycsökkentő megoldás – nem tekinthető csodaszernek, nem radírozza le a kilókat. Az egészségügyi előnyei önmagukban nem segítenek, ha nem figyelsz az étkezésedre. Megfelelő étrenddel kombinálva azonban, hatékonyabban használhatod ki a jótékony tulajdonságait.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X