Főoldal > EGÉSZSÉG > Figyeld a talpadat, rá van írva az egészséged

Figyeld a talpadat, rá van írva az egészséged

betegségfájdalomtalptalpreflexológia
0

Írta:

A talpreflexológia segítségével fény derülhet a rejtőzködő betegségekre, és a gyógyulás is meggyorsítható!

Már évezredekkel ezelőtt felismerték Kínában, Egyiptomban, Indiában, hogy az egyes talp-területek masszírozása kedvező hatást fejt ki a szervezetre. Később egyre inkább elterjedt ez a gyógymód, te is kipróbálhatod!

Ahol fáj, ott a baj

Egészséged akkor teljes, ha testedben az energia szabadon áramlik. A szervezetet behálózó energiapályák a talpon végződnek. Minden szervednek létezik megfelelő pontja a talpon. Ha valamilyen probléma kialakul, az adott szervnek megfelelő talpterület enyhe nyomásra fájdalommal reagál. A kölcsönhatás visszafelé is működik: rendszeres masszírozás hatására a talpponthoz tartozó szerv állapota javulásnak indul.

A reflexológia tehát állapotfelmérésre is alkalmas, és szelíd gyógymódként a panaszok megszüntetését is elősegíti. Különösen alkalmas:

  • emésztési zavarok enyhítésére
  • anyagcsere-problémák javítására
  • stresszoldásra
  • hormonális eltérések gyógyítására
  • mozgásszervi panaszok csökkentésére
  • méregtelenítésre

A szervezetben felhalmozódott salakanyagokat a masszírozás hatására a nyirokrendszer képes lesz elszállítani, az emésztő- és kiválasztórendszer pedig kiüríteni.

39062477 - foot massage, foot reflexology. natural medicine, reflexology, acupressure foot massager oppresses energy flow points

Mi történik a kezelés során?

Fontos, hogy megbízható szakemberhez fordulj, ha talpreflexológiás kezelést vennél igénybe. A frissítő talpmasszázs is kellemes, ám nem azonos a reflexológia hatásaival.

Az első alkalommal állapotfelmérés történik: megbeszélitek a fennálló panaszaidat, majd egy minden talppontra kiterjedő masszázs következik. Ilyenkor kiderül, mely pontok fájdalmasak, melyik szerved szorul gyógyításra. Ha orvosi kezelésre is szükséged van, akkor a reflexológia annak kiegészítéseként funkcionál.

A kezelések gyakorisága általában hetente egy-két alkalom, több héten keresztül. Az első kezelés után előfordulhatnak furcsa tünetek, mint pattanások megjelenése, hasmenés, gyakoribb vizelés, nátha, fejfájás. Erről a terapeuta előre tájékoztat, és nem kell megijedni: ezek a jelek a javulás kezdetét mutatják!

Miről árulkodik még a lábad?

A talppontok érzékenységén kívül léteznek még jelek, melyeket érdemes megfigyelned. A bokák feletti száraz, szürkés terület erős idegrendszeri túlterheltségre utal – figyelj jobban arra, hogy jusson időd egy kis lazításra!

A sárgás lábujjkörmök a máj problémára utalnak. Lehet, hogy javítani kellene az étrendeden, és máriatövis kivonattal erősíteni a májadat. Ha a lábad feltűnően meleg, forró, akkor gyulladás lehet a szervezetedben, érdemes utánajárni az eredetére. Ezzel szemben a hideg, kékes lábak rossz vérkeringésre utalnak – ha eddig még nem tetted, feltétlenül kezdj rendszeres testedzésbe, és fogyassz vasban gazdag mákot, szezámmagot, céklát, hüvelyes zöldségeket!

A nehezen gyógyuló sebek a talpon cukorbetegség gyanúját keltik, jelentkezz laborvizsgálatra.

A talpad olyan, akár egy tükör – használd és kezeltesd, hogy megőrizd az egészségedet!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X