Főoldal > EGÉSZSÉG > Miért érdemes szilvát enni?

Miért érdemes szilvát enni?

gyümölcsszilva
0

Írta:

A szilva remek nassolnivaló önmagában, joghurttal, smoothieban, süthetsz belőle süteményt, de salátába is kiváló választás. Miért olyan egészséges?

A szilva remek nassolnivaló önmagában, joghurttal, smoothieban, süthetsz belőle süteményt, de salátába is kiváló választás. Miért olyan egészséges?

A szilva 100 g-ja csupán 46 kalóriát és 10 gramm szénhidrátot tartalmaz. Egy csészényi adagban 2 g rost található. A szilva antioxidánsokban gazdag, de remek kalcium, magnézium, foszfor és kálium forrás, A-, C- és K-vitamin is található benne, és folsav is.

A benne található C-vitamin segíti a gyógyulást, hozzájárul az izomépítéshez, a vérerek egészségéhez, és a szemnek is jót tesz.

A szilvában található antioxidánsok segítik csökkenteni a szorongást, míg a benne lévő fitokémiai anyagok és tápanyagok csökkenthetik a gyulladásokat a szervezetben, amelyek hozzájárulhatnak a szívbetegségek kialakulásához.

Az aszalt szilva fogyasztását szokták javasolni székrekedés esetén – ennek az oka a benne található cukoralkohol, amely természetes hashajtóként működik.

Hogyan válassz szilvát?

Keress szilárdabb szilvát, ami azért nem túl kemény, és ha finoman megnyomod, egy rövid időre benne marad az ujjad nyoma. Ha még szükséges érnie, tedd a hűtőbe és hagyd állni. Ha már elég érett, és nem tudod egyszerre elfogyasztani, felhasználni, fagyaszd le bátran

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

parlagfűtea

Sokan fogyasztják mindennap, pedig súlyosan károsítja a szerveket

Írta:
0

Az interneten nap mint nap találkozhatunk különféle „csodaszerekkel” és házi praktikákkal, amelyek gyors gyógyulást vagy természetes megoldást ígérnek különböző betegségekre. Bár elsőre vonzónak tűnhet kipróbálni ezeket, nem minden növény vagy recept biztonságos. Jó példa erre a parlagfű, amelyet egyes források gyógynövényként hirdetnek, holott valójában az egyik legveszélyesebb allergén, és fogyasztása súlyos egészségügyi károsodást okozhat.