Főoldal > EGÉSZSÉG > Miért kell a kollagént pótolni?

Miért kell a kollagént pótolni?

bőrkollagénkollagénpótlás
0

Írta:

A kollagén a fiatalság egyik legfontosabb záloga. Mivel azonban 25 év felett drasztikusan lecsökken a kollagéntermelődés a szervezetben, fontos, hogy bizonyos ételekkel, táplálékkiegészítőkkel pótoljuk.

Feszesít

A kollagén legelőnyösebb tulajdonságát a bőrfeszesítést tartják. Ha makulátlan, feszes, ránctalan, hidratált, sőt narancsbőrmentes bőrt szeretnél, pótold a kollagént időről-időre csontlevessel és csirkebőrrel. Természetesen táplálékkiegészítőket is érdemes beszerezned a nagyobb hatékonyság érdekében.

Erős körmök

A gyenge, repedezett körmöket sokan palástolják műkörömmel, géllakkokkal, amelyek csak tovább rontanak a helyzeten. A köröm erőssége természetesen adottság kérdése is, de érdemes nem csak kívülről, de belülről is táplálni, erősíteni, főként kollagén formájában. Sokkal erősebbé, szebbé varázsolhatjuk őket, és még műköröm sem kell majd ahhoz, hogy ápolt, gyönyörű kézfejünk, körmeink legyenek.

41263300 - closeup shot of female hands with french manicure on a towel surrounded by petals and manicure set. woman getting nail manicure. shallow depth of field with focus on woman hand.

Ragyogóbb haj

A sok vitamin és ásványi anyag mellett a hajszálaknak szüksége van az állati eredetű kollagénre is, hogy teljes pompájukban ragyoghassanak. Ezt a belső táplálást az állatok csontjai és bőrük tartalmazza legnagyobb mennyiségben, de ha lelapuló, töredezett, vékony szálú a hajad, valószínűleg nem lesz elég a táplálkozásodra nagyobb hangsúlyt fektetni, tablettát vagy kollagént tartalmazó italokat is fogyasztanod kell.

Jót tesz az ízületeknek

Ha rendszeresen sportolsz, esetleg ízületi panaszaid vannak, a kollagén a te társad. Egy-egy intenzív edzés során ugyanis hatalmas igénybevételnek tesszük ki a szervezetünket. A kollagén segít az izomláz csökkentésében, de még az ízületek közötti kötést is karban tartja, így megelőzi, megszünteti az ízületi eredetű fájdalmakat.

Serkenti az emésztést

A kollagénbevitel rendszeresítése jótékonyan hat a belek falaira. Az egészséges belekben a felszívódás is sokkal gyorsabban történik, így nem csak az értékes tápanyagok, vitaminok kerülnek a szervezetbe, de még a fogyás is sokkal gyorsabban megy végbe, ha figyelsz a kollagén pótlására.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X