Főoldal > DIÉTA > 3+1 trükk a garantált fogyáshoz

3+1 trükk a garantált fogyáshoz

alvásdiétaéletmódváltásétkezésfogyásfogyókúramozgászsírégetés
0

Írta:

Ha szeretnéd végre elérni az álomalakod, fogynál, egészségesebb lennél, akkor ezeket a tippeket érdemes megfogadnod!

 

1. Aludj sokat!

Tévedsz, ha azt hiszed, a lustaságok nem fogynak! Alvás közben nemcsak a hormonjaink változnak meg, de jelentősen kevesebb energiát is égetünk el, ezért a testünknek nincsen szüksége annyi ételre, mintha egész nap robotolnánk – ezt egyébként több kutatás is bebizonyította. Egy 2016-os felmérés szerint például azok, akik napi 5-6 órát alszanak, vastagabb derékmérettel rendelkeznek, és sokkal nehezebben fogynak le, mint akik napi 8-9 órát töltenek szunyókálással.

2. Étkezz korán!

A legfrissebb eredmények azt mutatják, hogy ha délután 3 óra előtt a napi kalóriabeviteled 60%-át elfogyasztod, sokkal több esélyed van a fogyásra, mintha a vacsorára tartogatnád a nagy étkezést. A dietetikusok is ezt tanácsolják, szerintük is a nap elején kell elfogyasztani a kalóriadús ételeket. Ebben egyébként van egy kis logika is, hiszen amit reggelire megeszel, ledolgozod a nap hátralevő részében, amit viszont este fogyasztasz el, maximum csak alvás közben tudod elégetni.

3. Használd a mérleget!

A tapasztalatok szerint azok a túlsúlyos és elhízott felnőttek, akik naponta ellenőrzik a testsúlyukat, könnyebben lefogynak, mint azok, akik csak havonta egyszer lépnek a mérlegre – ez valószínűleg a fogyás miatti motivációból ered, hiszen a súlycsökkenést látva nagyobb kedvvel folytatható a diéta. Egyedül arra kell figyelned, hogy minden egyes nap ugyanabban az időpontban lépj a mérlegre: a legideálisabb szerintünk a reggeli órákban, üres hassal, mert akkor mutatja a legkevesebb értéket a mutató.

52135128 - top view of colorful fitness equipment on wooden floor

+1. Válts életmódot!

A legtöbb dietetikus a trükkök ellenére mégis azt javasolja, hogy ne a fogyókúrával és kampányszerű diétával foglalkozzunk, hanem koncentráljunk a teljes életmódváltásra! Már azzal nagy eredményeket érhetsz el, ha kevesebb édességet és több zöldséget fogyasztasz, és ha olyan apróságokra is figyelsz, amelyekre eddig nem: a busz helyett például gyalogolj, a lift helyett pedig válaszd a lépcsőt – egy hónap után te is tapasztalni fogod, hogy mennyivel fittebb és energikusabb lettél!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X