Főoldal > EGÉSZSÉG > Ha nézed magad evés közben, kevésbé finom, ami egészségtelen

Ha nézed magad evés közben, kevésbé finom, ami egészségtelen

diétafogyókúrakutatási eredménytükör
0

Írta:

A Cornell Egyetem kutatócsoportja meglepő eredményre jutott a fogyókúrák sikerességét illetően.

A Cornell Egyetem kutatócsoportja arra a következtetésre jutott egy kísérlet keretében, hogy kevésbé tűnnek finomnak azok az egészségtelen ételek, amiket úgy eszünk, hogy közben látjuk magunkat a tükörben. Ha szerinted megér egy próbát, akkor itt az ideje beszerezni egy tükröt az étkezőbe!

A feltevést egy kísérletre alapozzák: ebben 185 embert vizsgáltak, akik csokitorta és gyümölcssaláta között választhattak. A csoport felének néznie kellett magát evés közben, a másik csoportnak pedig nem. Utána megkérdezték őket, hogy ízlett az étel. Az eredmény pedig meglepő lett.

Azok akik, csokitortát ettek, és tükör volt előttük, kevésbé élvezték az ízeket, mint azok, akik nem látták magukat nassolás közben. Akik gyümölcssalátát ettek tükör előtt és nélkül, semmiféle különbségről nem számoltak be.

Kipróbálod?

via


További cikkeink a témában

synlab

Allergiás? De mégis mire? (x)

Írta:
0

Az allergiás reakciók jól kezelhetőek, ha tudatában vagyunk saját szervezetünk reakcióinak, ugyanakkor esetenként igen súlyos is lehet, ha nem áll rendelkezésre a megfelelő gyógyszer vagy nem ismerjük fel a jelenséget. Szakértőnkkel, Szász Mátéval, a SYNLAB biológusával beszélgettünk az allergiás tünetek tudatosabb kezeléséről és a lehetséges vizsgálatok elvégzéséről.

Kövess Facebook-on!
X