Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 tipp a kutatóktól, hogy megéld a 100. születésnapodat

6 tipp a kutatóktól, hogy megéld a 100. születésnapodat

100. születésnap
0

Írta:

Ha szeretnél sokáig élni, akkor érdemes minél több tanácsot megfogadnod a lent említettek közül.

Sétálj!

Próbálj minimum 10 ezer lépést megtenni minden nap. Különösen akkor igyekezz betartani ezt az ajánlást, ha ülőmunkát végzel, hiszen a fizikai aktivitás hiánya növelheti a különböző betegségek kialakulását.

Kevesebb hús

Nem arról van szó, hogy teljesen le kell mondanod róla, de érdemes mérsékelni a húsfogyasztásodat. Hosszabb távon ugyanis növelhetik az olyan egészségi problémák kialakulásának kockázatát, mint amilyen a cukorbetegség vagy a szív- és érrendszert érintő elváltozások.

Ismerd meg a gojibogyót

A Kínában termő bogyó évezredek óta használatos növényi termés, mely remek antioxidáns, így remekül veszi fel a harcot a szabad gyökökkel. Ezen kívül  magas a C-, B2-, A-vitamintartalma, továbbá vasat és szelént is megtalálható benne.

Dry red goji berries for a healthy diet on a fabric background

Legyél sokat a természetben

A természetben tett séták remekül csökkentik a stresszt és a szorongást. Természetjárás közben megemelkedik a szervezetben a szerotonin nevű hormon szintje, ami az egyik leghatásosabb gondűző.

Pihenj minél többet

Nemcsak a mozgás elengedhetetlen a hosszú élethez, de a pihenés is. A tudósok szerint a mediterrán országokban élők azért büszkélkedhetnek kiemelkedően magas élettartammal, mert ragaszkodnak a délutáni sziesztához.

Portrait of woman sleeping in bed by daylight

Éljen a pozitív gondolkodás

Azért, hogy a nehezebb élethelyzeteket is leküzd, neves nagyon sokat, és próbáld meg minden helyzetben meglátni a jót. Ezzel ugyancsak csökkented a stresszt, és megelőzöd a velejáró kellemetlen mellékhatásokat.

Forrásunk volt. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X