Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 ok, amiért megváltoztatja az életed a kollagén

5 ok, amiért megváltoztatja az életed a kollagén

egészségkollagénkollagénpótlás
0

Írta:

Nem csak a csontok egészsége érdekében, és nem csak idősebb korban érdemes gondoskodni a folyamatos kollagénbevitelről. Íme néhány ok, amiért akár már ma érdemes odafigyelned a megfelelő kollagénmennyiség bevitelére.

Erősíti a csontokat, megőrzi a bőr feszességét, remek öregedésgátló, máris három oka van annak, miért fontos az, hogy a kollagén megfelelő mennyiségben jusson a szervezetünkbe. Félreértés ne essék, a kollagént a szervezetünk is termeli, fontos alkotóeleme a porcoknak, a csontoknak, az izmoknak, az inaknak sőt, a körömnek és a hajnak is, az idő előrehaladtával azonban csökken a kollagén szintje, melynek következtében magunknak kell gondoskodnunk arról, hogy legyen utánpótlás.

A kollagénkapszulák és porok széles választékában mindig érdemes körülnézni, melyik termék milyen típusú kollagént tartalmaz (összesen 28 fajta kollagén létezik), és az alapján kiválasztani a számunkra legideálisabb terméket.

Good organic beef bone broth or stock in cooking pot on dark rustic kitchen table background, top view. Step by step

A kollagént élelmiszerek által is bevihetjük a szervezetbe, egy finom, csontot, húst és bőrt is tartalmazó húslevesben rengeteg kollagén található, a csirkebőr, a sertésbőr, a marhahús és a halak fogyasztása is rendkívül jót tesz a kollagénháztartásnak.

Hogy miért érdemes feltölteni a kollagénkészületünket? 

  • Mert erősíti a bőrt, rugalmasabbá és feszesebbé teszi, megelőzi, hogy a bőr kiszáradjon és még a ráncosodás ellen is véd!
  • Csökkenti a szívbetegségek kockázatát, megfelelő szerkezetet biztosít az artériának és az ereknek is, ezzel segítve a vér áramlását.
  • Megakadályozza a csontritkulást.
  • Segít az ízületi fájdalmak enyhítésében és megelőzésében is.
  • Növelheti az izomtömeget, hiszen a kollagén a vázizomzat egyik fontos összetevője.

Forrásunk volt.

Címlap: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X