Bár nem annyira kevés a kalóriatartalma, mégis megéri gyakran fogyasztani nyáron, hiszen rengeteg értékes tulajdonsággal rendelkezik.
A gabonafélék között a kukoricának a legmagasabb az antioxidáns tartalma. Ezen kívül nem tartalmaz glutént vagy hisztamint, és igen magas a rost-, magnézium-, kálium-, kalcium-, szelén-, A- és C-vitamintartalma. A főtt kukorica kiváló étel a nyáron, melyet érdemes nagyon gyakran fogyasztani.
Jó az emésztésnek
A kukorica oldhatatlan rostokat tartalmaz, melyek megszívják magukat vízzel, ezzel javítva a rendszeres széklet állagát és rendszerességét. Ez az étel oldható rostokat is tartalmaz, melyek megakadályozzák, illetve enyhítik a hasmenést.
Támogatja a szívet
A benne található vitaminok, kifejezetten jó hatással vannak a szív egészségére, rosttartalma pedig a koleszterinszint megregulázásban segít!
A szemednek is jót tesz
A zeaxantin és a lutein antioxidánsok és karotinoidok, amik a narancssárga és sárga színű növényi pigmentekben találhatóak meg, mint például a kukoricában. Ezen alkotóelemek a szemed egészségét is támogatják.
Címlapkép: Getty