Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért egyél a nyáron sok kukoricát

Ezért egyél a nyáron sok kukoricát

egészségkukorica
0

Írta:

Bár nem annyira kevés a kalóriatartalma, mégis megéri gyakran fogyasztani nyáron, hiszen rengeteg értékes tulajdonsággal rendelkezik.

A gabonafélék között a kukoricának a legmagasabb az antioxidáns tartalma. Ezen kívül nem tartalmaz glutént vagy hisztamint, és igen magas a rost-, magnézium-, kálium-, kalcium-, szelén-, A- és C-vitamintartalma. A főtt kukorica kiváló étel a nyáron, melyet érdemes nagyon gyakran fogyasztani.

Jó az emésztésnek

A kukorica oldhatatlan rostokat tartalmaz, melyek megszívják magukat vízzel, ezzel javítva a rendszeres széklet állagát és rendszerességét. Ez az étel oldható rostokat is tartalmaz, melyek megakadályozzák, illetve enyhítik a hasmenést.

Támogatja a szívet

A benne található vitaminok, kifejezetten jó hatással vannak a szív egészségére, rosttartalma pedig a koleszterinszint megregulázásban segít!

A szemednek is jót tesz

A zeaxantin és a lutein antioxidánsok és karotinoidok, amik a narancssárga és sárga színű növényi pigmentekben találhatóak meg, mint például a kukoricában. Ezen alkotóelemek a szemed egészségét is támogatják.

Forrásunk volt. 

Címlapkép: Getty


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X