Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért egyél a nyáron sok kukoricát

Ezért egyél a nyáron sok kukoricát

egészségkukorica
0

Írta:

Bár nem annyira kevés a kalóriatartalma, mégis megéri gyakran fogyasztani nyáron, hiszen rengeteg értékes tulajdonsággal rendelkezik.

A gabonafélék között a kukoricának a legmagasabb az antioxidáns tartalma. Ezen kívül nem tartalmaz glutént vagy hisztamint, és igen magas a rost-, magnézium-, kálium-, kalcium-, szelén-, A- és C-vitamintartalma. A főtt kukorica kiváló étel a nyáron, melyet érdemes nagyon gyakran fogyasztani.

Jó az emésztésnek

A kukorica oldhatatlan rostokat tartalmaz, melyek megszívják magukat vízzel, ezzel javítva a rendszeres széklet állagát és rendszerességét. Ez az étel oldható rostokat is tartalmaz, melyek megakadályozzák, illetve enyhítik a hasmenést.

Támogatja a szívet

A benne található vitaminok, kifejezetten jó hatással vannak a szív egészségére, rosttartalma pedig a koleszterinszint megregulázásban segít!

A szemednek is jót tesz

A zeaxantin és a lutein antioxidánsok és karotinoidok, amik a narancssárga és sárga színű növényi pigmentekben találhatóak meg, mint például a kukoricában. Ezen alkotóelemek a szemed egészségét is támogatják.

Forrásunk volt. 

Címlapkép: Getty


További cikkeink a témában

parlagfűtea

Sokan fogyasztják mindennap, pedig súlyosan károsítja a szerveket

Írta:
0

Az interneten nap mint nap találkozhatunk különféle „csodaszerekkel” és házi praktikákkal, amelyek gyors gyógyulást vagy természetes megoldást ígérnek különböző betegségekre. Bár elsőre vonzónak tűnhet kipróbálni ezeket, nem minden növény vagy recept biztonságos. Jó példa erre a parlagfű, amelyet egyes források gyógynövényként hirdetnek, holott valójában az egyik legveszélyesebb allergén, és fogyasztása súlyos egészségügyi károsodást okozhat.