Főoldal > EGÉSZSÉG > Tartsd be ezt az 5 dolgot, hogy ne legyél beteg a légkonditól

Tartsd be ezt az 5 dolgot, hogy ne legyél beteg a légkonditól

egészséglégkondi
0

Írta:

A légkondi ugyan kiváló megoldás a hőség ellen, de ha nem használod körültekintően, akár beteg is lehetsz tőle.

Ha rendszeresen használsz otthon, az irodában vagy az autóban légkondit, akkor érdemes odafigyelned az alábbi dolgokra, hogy megelőzd az egészséged károsodását.

Figyelj a hőmérsékletre

Sose állítsd drasztikusan alacsony fokra a rendszert, még akkor sem, ha kint nagyon meleg van. A nagy különbségekkel terhelheted a szervezeted, főleg, ha sűrűn jársz ki-be a hűtött helységből. Amennyiben azt tapasztalod, hogy fázol, rögtön vedd feljebb a légkondit.

Tisztítsd rendszeresen

Mivel a légkondi folyamatosan levegőt fúj a környezetedbe, így ha bármilyen szennyeződés (por, baktérium, gomba) belekerül, akkor azt aktívan fogod lélegezni egész nap. Így mindenképpen nézesd meg a rendszert évente legalább egyszer egy szakemberrel.

woman holding a remote control from the air conditioner

Öltözz fel

Attól még, mert nagyon meleg van, gondoskodj egy kardigánról vagy vékony pulóverről, amit magadra teríthetsz, ha nagyon hideg helyre mész. Nincs is rosszabb egy nyári megfázásnál.

Szellőztess

Ugyan a légkondi megfelelő és hatékony működéséhez zárt ajtók és ablakok kellenek, minden nap érdemes szellőztetni egyet reggel és este. Ezzel is cserélődik a levegő, és friss oxigén érkezik a szobába.

Hidratálj

Mivel a légkondi szárítja a levegőt, figyelj oda mind a külső, mind a belső hidratálásra. Igyál sok folyadékot, kend a bőröd valamilyen krémmel, és csepegtess a szemedbe műkönnyet, ha száraznak érzed.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X