Jobb, ha elkerülöd ezeket az ételeket, ha hajlamos vagy a migrénre.
Alkohol
Mivel az alkohol dehidratáltságot és értágulást okoz, így jobb elkerülni azoknak, akik hajlamosak a migrénre.
Csokoládé
A csoki szerotonint szabadít fel, mely könnyedén hozzájárulhat a migrénes rohamokhoz.
Kávé
Vannak esetek, amikor segíthet legyőzni a migrént, de ha túl sok kávét fogyasztunk, az a fejfájás kiváltó oka is lehet.
Erősebb sajtok
Az érleltebb, szagosabb sajtok tiramint tartalmazhatnak, mely szintén migrént okozhat. A tiramin befolyással lehet a vérnyomásra, és noradrenalint szabadíthat fel.
Húsok
A szalonnában és a kolbászban nitrát és nitrit is található, ezek pedig nitrogén-oxiddá alakulnak, mely a véráramlás szabályozásában játszik szerepet. A nitrátok stimulálhatják a migrénes fájdalomingert.