Az újhagyma fogyasztása számos jótékony hatással bír, beleértve a vércukorszint csökkentését, az emésztés serkentését, légúti betegségek enyhítését, valamint a rák és érelmeszesedés megelőzését.
Az újhagyma fogyasztása lényeges szerepet játszhat a magas vércukorszint kezelésében, hiszen segíthet a szint csökkentésében. Fontos azonban, hogy szakorvosi konzultáció során tájékozódjunk a legjobb megoldásokról, és szükség esetén gyógyszeres kezelést is alkalmazzunk.
A székrekedés megelőzésében is hatékony lehet az újhagyma, mivel felgyorsítja az emésztési folyamatokat , így hozzájárul a bélműködés helyreállításához.
A légúti megbetegedések tüneteinek enyhítésére is alkalmas, mivel az újhagyma illóolajai segítenek megtisztítani a letapadt váladékot , ezzel gyorsabb gyógyulást biztosítva.
A rákmegelőzés Az érelmeszesedés megelőzésében is segíthet, mivel csökkenti annak kockázatát , ha rendszeresen fogyasztod.
Emellett pedig a szépség megőrzésében is hasznos lehet, hiszen sejtmegújító hatása lassíthatja az öregedést, így kevesebb ránccal és fiatalosabb külsővel élhetsz.
Erre a sokoldalú zöldségre érdemes figyelmet fordítani az egészséges táplálkozás részeként.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |