A vércsoportunk szerinti táplálkozás lényege az ételek igazítása a testünk igényeihez.
A vércsoportunk szerinti táplálkozás egyedülálló megközelítés, amely az egyes ételek elkülönítésére különböző ételeket képesek megemészteni .
Az elfogyasztott tápanyagoknak összhangban kell állniuk vércsoportunk tulajdonságaival , így segítik a szervezet optimális működését. Nem megfelelő ételek választása esetén az egészségügyi problémák , például betegségek és elhízás léphetnek fel. A helyes táplálkozás nemcsak a megelőzést szolgálja, hanem segíthet a nemkívánatos kilók leadásában is .
A 0-s vércsoporthoz tartozók számára ajánlott ételek közé tartozik a borjú, marha, vadhúsok, és különböző halak, míg a tejtermékek és gyümölcsök közül a narancs és eper kerülendő.
Az A-s vércsoport praktikái is különböznek: a húsfélék, különösen a halak javasoltak, míg a tehéntej és a burgonya nem ajánlott.
A B-s vércsoport esetében vadhús és tejtermékek fogyasztása ajánlott, ám a szárnyasok és sertés kerülendők.
Végül az AB-s vércsoport tagjai a pulykát és tengeri halakat részesítsék előnyben, elkerülve a zsíros húsokat.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |