Főoldal > DIÉTA > Tuti diétás tippek narancsbőr ellen

Tuti diétás tippek narancsbőr ellen

narancsbőrszépségápolás
0

Írta: and

Gödröcskék vannak a combodon? Ne keseredj el, a statisztika szerint a nők 90%-a küzd narancsbőrrel. A tudatos tápl&aacute

Gödröcskék vannak a combodon? Ne keseredj el, a statisztika szerint a nők 90%-a küzd narancsbőrrel. A tudatos táplálkozás azonban jelentősen képes javítani a bőr állapotán. Kerülni kell a feldolgozott ételek, a cukor, a telített zsírok, a só, az alkohol és a koffein fogyasztását – ezt mind tudjuk. De vajon létezik-e olyan táplálék, ami segít megerősíteni a kötőszöveteket? Ne feledkezz meg az alábbiak rendszeres fogyasztásáról, és hamarosan látványosan javulni fog a bőröd állapota.

Lúgos víz

A hidratálás a narancsbőr elleni küzdelem legfontosabb eleme. A telt, nem vízhiányos bőr akár el is takarhatja az első és a második fokozatú narancsbőrt. Igyál naponta minimum 2,5 liter ásványvizet. Vigyázat, a fekete tea és a kávé vízhajtó hatású, így nem számítanak bele a napi folyadékfogyasztásba! Mivel a szervezet elsavasodása is felelős a cellulit kialakulásáért, így legelőnyösebb, ha lúgos vizet iszol.

narancsbor2.jpg ()Gyógyteák

A teát se hanyagold, hiszen a salaktalanító hatású gyógyteák igen hatékonyak a gödröcskék eltűntetésében. A drogériákban és a bioboltokban különféle cellulit elleni teakeverékeket kapni. Ha nem szereted a kevert teákat, vagy olcsóbb megoldást keresel, akkor fogyaszthatsz csalán vagy zöld teát. Szokd meg az ízesítetlen tea ízét, a cukrot és a mézet mellőzd, mert ezek rossz hatással vannak a bőröd állapotára.

Brokkoli

A brokkoli rózsája hasonlít a narancsbőrre, mégis igazi csodaszer a bőrnek, így érdemes rendszeresen fogyasztani. A benne levő szulforafán nagyon hatékony antioxidáns, lassítja a bőr öregedését. Rugalmassá teszi azt, lúgosít és a méregtelenítő enzimeinek működését is támogatja.

Spárga

A lédús, kalóriaszegény spárga a másik zöld színű zöldség, amely a narancsbőr eltűntetésében igen hatékony szerepet játszik. A benne található aminosavak gondoskodnak a bőr állapotának megőrzéséről, hidratáltságáról. A növényi élelmiszerek közül a spárgában található a legtöbb cink, amely szintén erősíti a kötőszöveteket.

Citrusfélék

A citrusfélék magas C-vitamin tartalmuk által serkentik a kollagén termelését, ezáltal feszesítik a bőrt. Fogyassz rendszeresen narancsot és grapefruitot, mert amellett, hogy felpörgetik az anyagcserét, a kötőszövetekre is jótékony hatással vannak. Igyál sok frissen facsart levet, de kerüld a bolti tartósított gyümölcsleveket!

Hal

A hal remek omega-3 forrás, amely rugalmasabbá teszi a bőrfelszínt. Ha selymes, feszes és bársonyos bőrre vágysz, kerüljön az asztalodra legalább heti kétszer hal. Részesítsd előnyben a hidegvízi halakat, mint a lazac és a tonhal. A hatás érdekében csak párold, mindenképp kerüld a rántást és a zsíros mártásokat.

Hajdina

A hajdina olyan szénhidrát, amely nemcsak, hogy nem hizlal, de a makacs narancsbőrrel is felveszi a harcot. A benne található rutin, amelyet P-vitaminnak is neveznek, ugyanis kiválóan erősíti a kötőszöveteket. Cseréld le a fehér rizst az ősi gabonafélére, kicsit kesernyés ízét pedig dobd fel egészséges zöldségekkel és fűszerekkel.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X