Főoldal > SZÉPSÉG > Győzd le a narancsbőrt!

Győzd le a narancsbőrt!

életmódfogyókúranarancsbőr
0

Írta: and

Ha valaki nem megfelelően táplálkozik, keveset mozog, emésztési zavarokkal küzd, a kötőszövetben az egyébként gombostűfejnyi nagyságú zsírsejtek megnagyobbodnak.

A szövetekben lerakódó méreganyagok, a nem megfelelő keringés miatt pangnak, így téve göbössé a bőrfelszínt.

Tipikus női testtájak, ahol narancsbőrrel találkozhatsz:

  • comb
  • fenék
  • felkar hátulsó felszíne (tricepsz)

Nagyon sokféle technikát, módszert és szert ajánlanak, de csak ritkán járunk sikerrel, mert be kell látnunk, hogy ez egy sokkal összetettebb feladat annál, mintsem, hogy egyfajta módszerrel szüntessük meg a tüneteket.

Mivel a probléma 3 fő okból tevődik össze, így célszerű a megoldást is 3 irányból megközelíteni.

  • túl sok zsír halmozódik fel a szervezetben
  • salakanyagok szaporodnak fel, melyek egy része szintén a zsírszövetek között rakódik le
  • a szövetek vérellátása, anyagcseréje lelassul

Mozgás a zsírszövetek lebontásáért

Éppen ezért a zsírszövetek lebontásáért hasznos a keringésfokozó edzés. Ezek az aerob jellegű (közepesen intenzív) mozgások, melyeket legalább 40 percen keresztül képesek vagyunk fenntartani. Képességeink szerint igyekezzünk hetente legalább 3-szor, 4-szer intenzív testmozgást végezni.

Táplálkozz a narancsbőr ellen

A kiegyensúlyozott táplálkozás ugyancsak támogatja az előbbi cél megvalósulását, és ha körültekintően járunk el az ételeink minőségének kiválasztásakor, akkor a felesleges mesterséges anyagok bevitelétől (és azok raktározódásától) is megkímélhetjük a szervezetünket.

3. Kényeztesd magad az anyagcsere fokozására
Annak érdekében, hogy a kötőszövetek anyagcseréjét gyorsítsd, ajánlottak a különböző testkezelések. A masszázsok, bedörzsölések, zsírtörő technikák. Fontos tudnod azt, hogy a zsírégetés egy belső kémiai folyamat. Nem attól fogsz lefogyni, hogy bekented magad valamilyen vérbőséget okozó krémmel, vagy, hogy nyirokmasszázson voltál. A titok nyitja az, hogy ezen technikák miatt javul a zsírszövetek anyagcseréje, így a zsírégető edzésekkor a szervezeted sokkal könnyebben tud a fellazított zsírokhoz, mint energiaforrásokhoz hozzányúlni és lebontani azokat.

Biztos megoldás a gyakorlatban

Különösen hatékony, ha az említett technikákat ötvözzük:

  • Tréning előtt lehetőség szerint vegyél részt egy alapos masszázson (ne a relaxáló jellegűek közül válasszunk), melyhez egy intenzív aromájú krémet használnak. A fahéj vagy a citrusfélék olajai nagyon jó vérbőség fokozók, de a helyes arányok kimérését bízzuk szakemberre.
  • Ezt követően dolgoztasd meg szervezetedet intenzív keringésfokozó edzéssel, és közben ne feledkezz meg a folyadékbevitelről sem. Itt is kerüld a mesterséges adalékokkal felfokozott italokat!
  • Tréning után egy váltott hideg-meleg tusolás szintén sokat segít a narancsbőr csökkentésében, és ha mindezek mellé még a táplálkozásodban is körültekintően választod meg az összetevőket, akkor garantált a siker.

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X