A gyümölcsökből soha nem lehet eleget enni. Annál is inkább, mert amellett, hogy tele vannak értékes tápanyagokkal, a legegészségesebb nassolnivalók. Most bemutatunk három gyümölcsöt, amelyeket ne hagyj ki az étrendedből, ha fogyni szeretnél. 1. Sárgabarack A sárgabarack gazdag karotinoidokban. Ezek a növény színéért felelős anyagok elpusztítják a szervezetre káros szabadgyököket, védik a sejteket, a szívet […]
A gyümölcsökből soha nem lehet eleget enni. Annál is inkább, mert amellett, hogy tele vannak értékes tápanyagokkal, a legegészségesebb nassolnivalók. Most bemutatunk három gyümölcsöt, amelyeket ne hagyj ki az étrendedből, ha fogyni szeretnél.
1. Sárgabarack
A sárgabarack gazdag karotinoidokban. Ezek a növény színéért felelős anyagok elpusztítják a szervezetre káros szabadgyököket, védik a sejteket, a szívet és az agyat. A sárgabarackban lévő ún. pantoténsav (B5) “szépségvitamin” segítheti a zsírbontást. A sárgabarck sok vasat is tartalmaz, amley elegendő oxigénhez juttatja a sejteket, így segítve a zsírégetést. A benne lévő kovasav erősíti a kötőszöveteket, feszesíti a bőrt. A benne lévő káliumnak köszönhetően remek vízhajtó.
Ajánlott adag karcsúsodáshoz: maximum 6 db naponta a szezonjában.
2. Ribizli
A ribizlit zsírégető tulajdonsága mellett azért is szeretjük, mert rengeteg C-vitamin van benne. Kutatások szerint mintegy másfél órán belül fokozza a sejtanyagcserét. A benne lévő kálium remek vízhajtó, magnézium- és mangántartalma fokozz a zsírbontást. Pantoténsav tartalma ápolja a bőrödet.
Karcsúsító adag: kb. 20 dkg
3. Alma
A gyümölcsök királya stabilizálja a vércukorszintet, és kordában tartja a hízásért felelős inzulint. Már néhány szem elfogyasztása után eltelíti a gyomrodat, ezért tökéletes nassolnivaló. Magas pektintartalma pozitívan hat a zsíranyagcserére. Már napi két szem is csökkenti a koleszterinszintetet, erősíti az immunrendszert. Emellett sok C-vitamint, káliumot és magnéziumot tartalmaz.
Karcsúsító adag: kettő darab naponta
Forrás: Zsírégetés a tartós karcsúság titka, Holló és Társa Kiadó
Képek forrása: Profimédia