A tavasz a legvártabb hónap mind közül. A madarak csiripelnek, a fák rügyeznek, és minden adott a kellemes hangulathoz. Ahhoz viszont, hogy a tavaszi fáradtság ne gyűrjön maga alá, érdemes olyan vitaminokban gazdag, jótékony hatásokkal rendelkező gyümölcsöket fogyasztani, mint a mangó.
Gazdag vitamin- és ásványi anyag forrás
A friss mangó tele van olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek nemcsak az egészségre, de a külsőre, bőrre is jótékonyan hatnak. Található benne A-provitamin, B1-, B2- és E-vitamin is. Emellett foszfort, kalciumot, nátriumot, magnéziumot, vasat és káliumot is tartalmaz.
Serkenti az emésztést
A lassú anyagcsere nem csak az egészséget, de a fogyókúra sikerességét is veszélyezteti. Ezt helyes táplálkozással, megfelelő ételek fogyasztásával és rendszeres testmozgással orvosolhatjuk. A mangó magas rosttartalma miatt rendkívül jó hatással van az emésztésre, így a pluszkilók a felhalmozódott salakanyaggal együtt sokkal gyorsabban távozhatnak.
Vigyáz a szív egészségére
A mangóban található anyagok még a szív- és érrendszer egészségére is pozitívan hatnak. A gyümölcs rendszeres fogyasztásával ugyanis csökken a vér rossz koleszterinszintje, normalizálódik a vérnyomás, ami az egész érrendszerre nézve kedvező hatású.
Gyomorvédő
Sokan szenvednek különböző emésztési bántalmaktól, amelynek egyik kellemetlen tünete az állandó gyomorfájdalom. Ez azért veszélyes, mert a fájdalom miatt legtöbbször nem juttatjuk be szervezetünkbe a kellő mennyiségű tápanyagot, így hiányállapot léphet fel, nem beszélve az állandósult rossz közérzetről. A mangó természetes gyomorvédő, amely gyógyszerek nélkül védi a gyomrot, könnyíti meg az emésztési folyamatokat.
Kiváló reggeli
A mangót magas tápértékének és szénhidráttartalmának köszönhetően elsősorban a délelőtti étkezések alkalmával ajánlott fogyasztani. Zabbal, joghurttal, müzlivel keverve tápláló, egészséges reggelit varázsolhatunk belőle percek alatt, de önmagában fogyasztva is ellát annyi energiával, hogy a délelőtti hajtást zokszó nélkül bírjuk ebédig.