Nem tudod eldönteni, melyik zöldségből és gyümölcsből melyik a jobb? Segítünk a választásban!
Spárga
A frisset válaszd…
Amikor csak önmagában fogyasztod, vagy az étkezés egyik részeként – grillezve, sütve, tésztában, kuszkuszban vagy rizottóban.
A fagyasztott a jobb…
Amikor csak ízesítésre használod (általában apróra szeletelt formában): pürében, levesben, mártásban, vagy felfújtban.
Tök
A frisset válaszd…
Ha azt akarod, hogy a tök megőrizze az állagát és az alakját: párolva, sütve, tésztába vagy levesbe darabolva.
A fagyasztott a jobb…
Ha pépesítjük – krémleveshez, tészták megtöltéséhez, lepényhez, vagy kenyér elkészítéséhez.
Zöldbab
A frisset válaszd…
A pár perces receptekhez, mint amilyen a köretként tálalt párolt bab, vagy az előfőzött babból készült ételek.
A fagyasztott a jobb…
Abban az esetben, amikor hosszabb időn keresztül intenzíven melegíted az ételt – például a bableves és a rakott bab esetében.
Kukorica
A frisset válaszd…
Salátához, főtt vagy grillezett kukoricához, tejszínes kukoricához, csirkéhez vagy tésztához készített szószhoz. A friss kukorica édesebb a fagyasztottnál.
A fagyasztott a jobb…
Rakott kukoricához, kukoricaleveshez, vagy kukoricakenyérhez – minden esetben, amikor a friss kukorica természetes édessége nem olyan lényeges az étel elkészítésénél.
Bogyós gyümölcsök
A frisset válaszd…
Amikor nyersen fogyasztod őket – tízóraira vagy uzsonnára, salátában vagy müzliben, a joghurt vagy a parfé tetejére szórva, fagylaltban vagy süteményben.
A fagyasztott a jobb…
Minden esetben, amikor főzöd vagy sütöd a bogyós gyümölcsöket – kenyérben, muffinban, vagy akár gyümölcsszószként. A fagyasztott gyümölcs ugyanis mindig veszít valamennyit az ízéből és az állagából.
Spenót
A frisset válaszd…
Zöld salátához, párolt vagy pirított köret elkészítéséhez, vagy ha tésztaszószhoz vagy leveshez van rá szükséged.
A fagyasztott a jobb…
Lasagnához, tejszínes spenótfőzelékhez. Miután kiolvasztottad, nyomd ki belőle a felesleges vizet, mielőtt felhasználnád.