Főoldal > DIÉTA > Friss vagy fagyasztott étel? Melyiket válaszd?

Friss vagy fagyasztott étel? Melyiket válaszd?

fagyasztottfrissgyümölcszöldség
0

Írta:

Nem tudod eldönteni, melyik zöldségből és gyümölcsből melyik a jobb? Segítünk a választásban!

Spárga

A frisset válaszd…

Amikor csak önmagában fogyasztod, vagy az étkezés egyik részeként – grillezve, sütve, tésztában, kuszkuszban vagy rizottóban.

A fagyasztott a jobb…

Amikor csak ízesítésre használod (általában apróra szeletelt formában): pürében, levesben, mártásban, vagy felfújtban.

fagyaszt2.jpg ()

Tök

A frisset válaszd…

Ha azt akarod, hogy a tök megőrizze az állagát és az alakját: párolva, sütve, tésztába vagy levesbe darabolva.

A fagyasztott a jobb…

Ha pépesítjük – krémleveshez, tészták megtöltéséhez, lepényhez, vagy kenyér elkészítéséhez.

Zöldbab

A frisset válaszd…

A pár perces receptekhez, mint amilyen a köretként tálalt párolt bab, vagy az előfőzött babból készült ételek.

A fagyasztott a jobb…

Abban az esetben, amikor hosszabb időn keresztül intenzíven melegíted az ételt – például a bableves és a rakott bab esetében.

Kukorica

A frisset válaszd…

Salátához, főtt vagy grillezett kukoricához, tejszínes kukoricához, csirkéhez vagy tésztához készített szószhoz. A friss kukorica édesebb a fagyasztottnál.

A fagyasztott a jobb…

Rakott kukoricához, kukoricaleveshez, vagy kukoricakenyérhez – minden esetben, amikor a friss kukorica természetes édessége nem olyan lényeges az étel elkészítésénél.

Bogyós gyümölcsök

A frisset válaszd…

Amikor nyersen fogyasztod őket – tízóraira vagy uzsonnára, salátában vagy müzliben, a joghurt vagy a parfé tetejére szórva, fagylaltban vagy süteményben.

A fagyasztott a jobb…

Minden esetben, amikor főzöd vagy sütöd a bogyós gyümölcsöket – kenyérben, muffinban, vagy akár gyümölcsszószként. A fagyasztott gyümölcs ugyanis mindig veszít valamennyit az ízéből és az állagából.

fagyaszt3.jpg ()

Spenót

A frisset válaszd…

Zöld salátához, párolt vagy pirított köret elkészítéséhez, vagy ha tésztaszószhoz vagy leveshez van rá szükséged.

A fagyasztott a jobb…

Lasagnához, tejszínes spenótfőzelékhez. Miután kiolvasztottad, nyomd ki belőle a felesleges vizet, mielőtt felhasználnád.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X