Főoldal > DIÉTA > Ezt ne edd, ha vegetáriánus vagy!

Ezt ne edd, ha vegetáriánus vagy!

gyümölcsvegetáriánuszöldség
0

Írta: and

Fogadd meg az alábbi tanácsokat, ha fontos számodra az egészséged! Ne vidd túlzásba a vega gyorséttermi ételeket Ugyan a sült krumpli, az étcsokoládé, a tejmentes jégkrém, a sós chips és a vega sütemények nem tartalmaznak állati származékokat, ez még nem jelenti azt automatikusan, hogy túlzásba kell vinned a fogyasztásukat. A vegetáriánus gyorséttermi ételek is lehetnek […]

Fogadd meg az alábbi tanácsokat, ha fontos számodra az egészséged!

Ne vidd túlzásba a vega gyorséttermi ételeket

Ugyan a sült krumpli, az étcsokoládé, a tejmentes jégkrém, a sós chips és a vega sütemények nem tartalmaznak állati származékokat, ez még nem jelenti azt automatikusan, hogy túlzásba kell vinned a fogyasztásukat. A vegetáriánus gyorséttermi ételek is lehetnek egészségtelenek, ami azt jelenti, hogy gyakran rendkívül magas kalóriatartalommal és alacsony tápértékkel bírnak. Éppen ezért mérsékeld a fogyasztásukat.

Ne csak tésztát egyél

Amikor elmész egy étterembe, gyakran fogyasztasz egy hatalmas tál tésztát? Ez egyszer-egyszer befér, de ne váljon a szokásoddá, csak azért, mert nem eszel húst. A tésztafélék kalóriában és szénhidrátban gazdagok, tehát a rendszeres fogyasztásuk súlygyarapodáshoz vezethet. Ha mégis a tésztát választod, készítsd el otthon a táplálóbb, teljes kiőrlésű verzióját. Az éttermekben pedig a spagetti helyett próbáld ki a tofu, a lencse, a teljes kiőrlésű gabonafélék (mint amilyen a quinoa és az árpa), és a sült zöldségek felhasználásával készült ételeket.

Ne egyél túl sok feldolgozott élelmiszert

Bármilyen finom is egy diabetikus keksz, vagy egy zacskó rágcsálnivaló, szinte biztos, hogy ezek az élelmiszerek annak ellenére, hogy vegetáriánusok, magas nátriumtartalommal bírnak. Ezért mindig ellenőrizd a címkén az összetételt, ami a fagyasztott főételekre, a vega hamburgerekre, a levesekre, a szójatermékekre és a vegán sajtokra egyaránt vonatkozik.

vegetar2.jpg ()

Ne csak mandula-, rizs-, vagy kókusztejet igyál

Ez a 3 tejmentes verzió ízletes alternatívaként szolgálhat az eredeti tehéntej helyett, azonban kevésbé dúskálnak a fehérjében. Néhány vegetáriánus azért választja ezeket, mert túl sok tofut és más szójatermékeket eszik, és nem akarja túlzásba vinni a szójafogyasztást. Ha nem aggódsz a szójabevitel miatt, próbáld ki a natúr, cukrozatlan szójatejet. Egy csésze csupán 90 kalóriát és 6 gramm fehérjét tartalmaz, a mandula-, rizs- és kókusztej 1 grammjával szemben.

Ne hagyd ki a B12-t

Az értékes B12-vitaminra szükséged van az egészséges idegek és a vörös vérsejtek megfelelő működéséhez, és a fehérje lebontásához. Sajnos ez a vitamin főleg az állati eredetű termékekben található, így extra erőfeszítést kell tenned ahhoz, hogy hozzájuss a napi szükséges adaghoz belőle. Ha megszórod egy evőkanál élesztővel a tofut vagy a pattogatott kukoricát, máris kipipálhatod a problémát, de a B12-vel dúsított gabonafélék és a szójatej is segíthet a rendszeres bevitelben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X