Főoldal > DIÉTA > 3 forró italkülönlegesség, ami nem hizlal

3 forró italkülönlegesség, ami nem hizlal

italkarácsonykávérecept
0

Írta: and

Semmi sem esik jobban egy fagyos napon, mint egy gőzölgő, meleg ital. A probléma az, hogy a legtöbb népszerű kávézóban rengeteg hozzáadott cukorral, tejszínhabbal és sziruppal dúsítják a kávékat, így az egekbe emelik az italok kalóriatartalmát. Az alábbi meleg ínyencségek azonban nem tartalmaznak felesleges pluszkalóriákat és telített zsírt, így egészséges alternatívát nyújtanak az energiadús italok […]

Semmi sem esik jobban egy fagyos napon, mint egy gőzölgő, meleg ital. A probléma az, hogy a legtöbb népszerű kávézóban rengeteg hozzáadott cukorral, tejszínhabbal és sziruppal dúsítják a kávékat, így az egekbe emelik az italok kalóriatartalmát. Az alábbi meleg ínyencségek azonban nem tartalmaznak felesleges pluszkalóriákat és telített zsírt, így egészséges alternatívát nyújtanak az energiadús italok helyett.

Borsmentás kávé

Csökkentsd a kalóriákat: a cukorszirupot helyettesítsd borsmenta kivonattal, a tejszínhabot pedig hagyd el a kávé tetejéről. A kávéban található intenzív menta ízt az étcsokoládés szirup és a zsírszegény tej kombinációja teszi teljessé.

Hozzávalók 1 adaghoz:

1/2 csésze kávé
2 csepp borsmenta kivonat
1/3 csésze zsírszegény tej
2 evőkanál étcsokoládé szirup

Elkészítése: Főzd meg a kávét (ízlés szerint, vagy használj egy csomag instant kávét) és öntsd egy bögrébe. Ezután keverd bele a borsmenta kivonatot és a csokoládé szirupot. Kóstold meg, hogy megfelelő legyen az arány. Végül keverd hozzá a zsírszegény tejet.

telital2.jpg ()Egészséges tojáslikőr

A hagyományos tojáslikőr egész tojás és cukrozott sűrített tej felhasználásával készül, így akár több száz kalóriát is bevihetsz egy kisebb adaggal. Őrizd meg az ital bársonyos ízét, és próbáld ki az alábbi, diétás változatot sovány tejjel és természetes édesítőszerrel ízesítve.

Hozzávalók 1 adaghoz:

1 tojás sárgája felverve
1/4 csésze lefölözött tej
1 teáskanál stevia (természetes édesítőszer)
1/2 teáskanál vanília
Ízlés szerint őrölt szerecsendió
1/8 csésze light tejszín

Elkészítése: Verd fel egy tálban a tojássárgáját, majd keverd hozzá a sovány tejet és a steviát. Öntsd egy edénybe, és főzd közepes lángon. Keverd hozzá a vaníliát és az őrölt szerecsendiót. Közvetlenül tálalás előtt rakd bele a keményre vert tejszínt a keverékbe. Végül szórd meg őrölt szerecsendióval.

Forró, fahéjas fekete

Ha nem szereted az egyszerű feketekávét, turbózd fel némi őrölt fahéjjal. Ez az illatos fűszer ugyanis rostban, kalciumban és vasban gazdag, ráadásul annyira intenzív ízélményt nyújt, hogy akár a cukor helyettesítésére is bátran használhatjuk.

Hozzávalók 1 adaghoz:

1 csésze tetszőleges feketekávé
2 evőkanál őrölt fahéj
2 evőkanál zsírszegény tej
1 teáskanál barnacukor (ha szükséges)

Elkészítése: Keverd össze az általad választott, lefőzött feketekávét a fahéjjal és a tejjel. Ha szükséges, adj hozzá barnacukrot. Végül szórd meg díszítésképpen fahéjjal.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X