Főoldal > DIÉTA > A leghatékonyabb zsírégető finomságok a lapos hasért

A leghatékonyabb zsírégető finomságok a lapos hasért

diétafogyásfogyókúrahashasi zsírlaposlapos hasrostbeviteltónusos
0

Írta:

Étkezz okosan és szabadulj meg a nem kívánt pocaktól és zsírpárnáktól!

Magvakkal az úszógumi ellen

Egyszeresen vagy többszörösen telítetlen zsírokat tartalmaznak például a különböző olajok, az olajos magvak, az avokádó és az étcsokoládé – ezek pedig a transz- vagy a telített zsírokkal ellentétben kevésbé valószínű, hogy lerakódnak a hasadra. A diófélék rendszeres fogyasztása a derékbőségedet is csökkenti!

Wellness Cafe tipp: Szórd meg a natúr joghurtot sótlan diófélékkel, a zöldsalátádat ízesítsd olívaolajjal, adj lenmagolajat az edzés utáni turmixodhoz, vagy kenj natúr mogyoróvajat az almaszeletekre. A javasolt mennyiség naponta 30 gramm dióféle és legfeljebb két evőkanál olívaolaj adagonként.

Teljes kiőrlésű zsírégetők

Egy amerikai tanulmány szerint, ha a fehér rizs helyett a barna variációt választod, azzal a hasad is laposabb lesz. A tanulmány résztvevői, akik teljes kiőrlésű gabonaféléket ettek, több zsírt veszítettek a hasukról, mint akik finomított gabonaféléket fogyasztottak. A teljes kiőrlésű gabonafélék ugyanis kevésbé emelik meg az inzulinszintet és így a szervezet is kevesebb zsírt raktároz el. A rendelkezésre álló kalóriákat pedig nagyobb valószínűséggel használod fel azonnal.

Wellness Cafe tipp: Ha szeretnél egy könnyű, derékkímélő esti nassolnivalót, válaszd a teljes kiőrlésű gabonapelyhet hozzáadott cukor nélkül, ami ráadásul még értékes rostokban is gazdag (esetleg főzd meg a zabot vagy a quinoát).

abs2.jpg ()

Rostokkal a lapos hasért

Az aktív nőknek legalább napi 25 gramm rostra van szüksége. A magas rostbevitel pedig kisebb derékbőséggel párosul. Egy friss tanulmány kimutatta, hogy azok az emberek, akik növelték a rostbevitelüket, két év elteltével 4 %-kal kisebb derékbőséggel rendelkeztek. Akik viszont kevesebb rostot vittek be, 21 %-kal növelték a hasi zsír felhalmozódását. A rost ugyanis fontos szerepet játszik a szervezetünkben: teltségérzetet okoz, valamint késleltetni a cukor, a zsír és a koleszterin felszívódását. Érdemes először azonban kis adagokban beiktatni az étrendünkbe, hogy elkerüljük a puffadást.

Wellness Cafe tipp: Egyél reggelire egy adag magas rosttartalmú gabonapelyhet (13 gramm), ebédre pedig szórd meg a salátádat egy marék babbal (13 gramm), végül fogyassz el egy csésze málnát (8 gramm) desszertként.

Karcsúsodj tofuval!

A sokoldalú, olcsó és kiváló minőségű fehérjét tartalmazó tofu az egyik leghatékonyabb zsírpárna-gyilkos, ami a szójában található izoflavonoknak köszönhető. Kutatások bizonyították, hogy már 70 mg izoflavon csökkenti a hasi zsírt. Egy tanulmány kimutatta, hogy azoknak a nőknek, akik a posztmenopauza idején szójaturmixot ittak (ami 20 gramm szójafehérjét és 160 mg izoflavont tartalmazott), jelentősen csökkent a derékbőségük.  

Wellness Cafe tipp: Helyettesítsd a ricottát tofuval az olasz ételek elkészítésénél.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X