Főoldal > AKTUÁLIS > Bombaformában: így őrzi szuper alakját Sütő Enikő

Bombaformában: így őrzi szuper alakját Sütő Enikő

diétaétrendmodellmozgásszépségtipp
0

Írta: and

Sütő Enikő nem a diétákban hisz, hanem próbál tisztán étkezni. „Ez az én esetemben egy zöldség – gyümölcs – gabona alapú étkezést jelent. Meggyőződésem, hogy a zöldség tisztít, a gyümölcs pedig frissít. Emellett még nagyon fontos alapelv az étkezésemben, hogy a főétkezésem fele nyers. Ezzel a szervezetünk savasodása ellen tudunk védekezni” – árulta el Enikő […]

Sütő Enikő nem a diétákban hisz, hanem próbál tisztán étkezni. „Ez az én esetemben egy zöldség – gyümölcs – gabona alapú étkezést jelent. Meggyőződésem, hogy a zöldség tisztít, a gyümölcs pedig frissít. Emellett még nagyon fontos alapelv az étkezésemben, hogy a főétkezésem fele nyers. Ezzel a szervezetünk savasodása ellen tudunk védekezni” – árulta el Enikő a Wellness Cafe-nak a FitBalance Aréna sajtótájékoztatóján.

Majd elmondta azt is, hogy minden nap fogyaszt céklát, káposztát, répát és esténként általában retket is, az évszaktól függetlenül. A zöldségeket olyan termelőktől szerzi be, akikről tudja, hogy nem műtrágyázzák a terményeiket, és más vegyi anyagokat sem használnak.

sutocikkvegleges.jpg ()A gyümölcsökkel kapcsolatban kicsit megengedőbb. „Itt inkább arra figyelek, hogy a különböző gyümölcsöket ne vegyítsem egymással, mert ez is puffadáshoz vezethet. A zöldség viszont mindennel kompatibilis, így azokat akár salátákban is szívesen fogyasztom” – vallja.

Ami a sportot illeti, Enikő azokat a mozgásformákat részesíti előnyben, ahol jól érzi magát edzés közben. „Zumbázom, step-aerobic-ozom, kick-boxolok, tehát meggyőződésem, hogy az ember akkor tesz jót a testével, ha többféle sportot is örömmel űz. Ezért úgy gondolom, egy edzésprogram összeállításában arra kellene törekedni, hogy válasszuk mindig azt, amihez aznap kedvünk van. Ha ma úszni van kedvem, akkor úszom egyet” – mondta.

Enikő elfoglaltságai miatt nem mindig tud lejárni a kötött időpontokban kezdődő zumba órákra, ezért beszerzett néhány DVD-t, amivel otthon is tud edzeni. Ezt alakja megőrzése mellett azért is fontosnak tartja, mert szervezete így endorfint termel, és a stresszt is el tudja engedni.

Enikő tippje: ha hirtelen megéhezel, ne falj fel mindent. „Én ilyenkor iszom egy nagy üveg vizet, felugrom a step padra, és amikor vége van az ugrálásnak, azt veszem észre, hogy elmúlt a farkaséhség” – mondta.

Enikő szépségtippje: „Minden, ami ehető, jót tesz a szépségnek is. Én drága krémek helyett inkább epret, avokádót, almát kenek az arcomra, vagy táplálék-kiegészítőt feloldok vízben, és azt kenem fel. Ugyanis a bőr kívülről is igényli a vitaminokat, amit meg kell adnunk neki. Én ebben is a természetesség híve vagyok” – árulta el Sütő Enikő.

Itt a jó idő, hozd formába magad! Van egy tippünk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X