Főoldal > AKTUÁLIS > Lesd el Beyoncé fittségének titkait!

Lesd el Beyoncé fittségének titkait!

egészségétrendmozgássztár
0

Írta: and

Beyoncé Knowles mozgással kezdi a napot, hiszen az edzéstől nemcsak felébred, hanem úgy érzi, egész testét energia járja át. „Reggel 8:30 körül kelek fel. Eszem egy kis gabonapelyhet, majd úgy félórányi emésztés után 30 percig kardio gyakorlatokat végzek. Ezt 45 perces súlyzós edzés követi” – árulta el a sztár. Az énekesnőként, divattervezőként és színésznőként is […]

Beyoncé Knowles mozgással kezdi a napot, hiszen az edzéstől nemcsak felébred, hanem úgy érzi, egész testét energia járja át. „Reggel 8:30 körül kelek fel. Eszem egy kis gabonapelyhet, majd úgy félórányi emésztés után 30 percig kardio gyakorlatokat végzek. Ezt 45 perces súlyzós edzés követi” – árulta el a sztár.

Az énekesnőként, divattervezőként és színésznőként is ismert Beyoncé a súlyokkal egész testét átmozgatja. Emellett a régi, jól bevált gyakorlatokat is alkalmazza az edzőteremben: fekvőtámaszozik, valamint guggolásokat, kitöréseket és fekvőtámaszokat is csinál.

Ezen kívül a 30 éves sztár a futás, a boksz és a tánc szerelmese. Ezeket váltogatja, amikor kardio edzésre kerül a sor, mert így elmondása szerint nem unja el az edzést, és több kalóriát is égethet el.

beyonce2.jpg ()„Hetente többször lefutok 9-10 km-t” – mondta az énekesnő, aki egy másik alkalommal arról is beszélt, hogy szerinte a tánc a legjobb kardio edzés. A táncórákon vagy a színpadon nemcsak a kalóriákat égeti és remek alakot varázsol, hanem nagyon élvezetes mozgásforma is egyben.

Beyoncé hetente egyszer jár jógázni, ami szerinte egyfajta terápiának is felfogható. „Minden egyes jógaórámon a sírás környékez. Nem tudom, hogy ez azért van-e, mert teljesen ellazít, vagy azért, mert látom, hogy a testem olyan dolgokra is képes a foglalkozás végén, amikre az elején még biztosan nem volt… így bárki tökéletesnek érezheti magát, és könnyen elérzékenyülhet” – árulta el.

Amellett, hogy a mozgás szerelmese, a 170 cm magas énekesnő ma már nem gyorsdiétákkal, hanem egészséges étkezéssel szeretné megtartani fantasztikus alakját. Korábban, a Dreamgirls című mozi előtt még nem riadt vissza a juharszirup-diétától, aminek értelmében a fogyókúrázó legfeljebb 10 napig nem fogyaszthat mást, mint a víz, citromlé, juharszirup és cayenne bors elegyét. Ezzel beindul ugyan a szervezet méregtelenítése és a súlycsökkenés, de a diéta elképesztően veszélyes, hiszen a napi kalóriabevitel az egészséges és fitt nők számára ajánlott érték harmadát, azaz a 600 kalóriát is alig éri el! Így bárki összeeshet a kimerültségtől, főleg akkor, ha olyan igénybevételnek teszi ki a testét, mint például egy koncert.

Ma viszont már Beyoncé-nak sem jutna eszébe megismételni ezt a veszélyes diétát. Ehelyett inkább alacsony kalória-, zsír- és kevés szénhidráttartalmú étrendje jegyében sok zöldséget fogyaszt, viszont kerüli a kenyeret, a vörös húst és az alkoholt. Utóbbiról való lemondást nem érzi nagy veszteségnek, hiszen nem szereti az italok ízét.

A 63 kilós világsztár kissé szigorúan hangzó diétája ellenére sem nem hisz abban, hogy meg kellene vonnunk magunktól a finomságokat, így olykor-olykor egy kis csokoládéval kényezteti magát. „Imádom a csokit, de a pluszkalóriákat futással és fekvőtámaszokkal dolgozom le” – mesélte egy interjúban. 

+1 titok Beyoncé edzőterméből:
A világsztár számára a megfelelő fizikai erőnlét mellett az is fontos, hogy mindig kellően határozott és motivált maradhasson céljait illetően. Ezért egy Oscar-szobrocskáról készült festményt tart a futógépe mellett. Ez emlékezteti őt álmaira, és a képet nézve felidézheti magában, milyen fontos, hogy a nagy érdeklődéssel kísért eseményeken mindig fantasztikusan mutathasson gyönyörű ruháiban, illetve szuper koncertjelmezeiben is.

„Úgy gondolom, a mentális erő fontosabb, mint a fizikai. El kell határoznod magadban, mit szeretnél elérni. Nem az számít, hogy milyen személyi edzővel dolgozol, vagy milyen mozgásformákat végzel. Egészségesnek kell maradnod, ezért mindig helyes döntéseket kell hoznod” – mondta korábban Beyoncé Knowles.

Fotó: Profimedia.hu

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 

Jó lenne lefogyni?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X