Főoldal > AKTUÁLIS > Túl vékony? Így őrzi alakját a Glee sztárja!

Túl vékony? Így őrzi alakját a Glee sztárja!

diétaétrendsportsztárvegetáriánus
0

Írta: and

Ha te is nagy rajongója vagy a Glee – sztárok leszünk! című sorozat dallamainak és szereplőinek, Rachel Berry neve biztosan számodra is ismerősen cseng. A csinos, tökéletességre törekvő lányt alakító Lea Michele-ről pedig köztudott, hogy nemcsak szerepét, hanem egészsége és fittsége megőrzését is nagyon komolyan veszi. „Rachel megformálása rengeteg energiát igényel” – nyilatkozta korábban a […]

Ha te is nagy rajongója vagy a Glee – sztárok leszünk! című sorozat dallamainak és szereplőinek, Rachel Berry neve biztosan számodra is ismerősen cseng. A csinos, tökéletességre törekvő lányt alakító Lea Michele-ről pedig köztudott, hogy nemcsak szerepét, hanem egészsége és fittsége megőrzését is nagyon komolyan veszi.

„Rachel megformálása rengeteg energiát igényel” – nyilatkozta korábban a gyönyörű színésznő, aki a pletykákkal ellentétben nem étkezési zavarai miatt lett vékonyabb az elmúlt időszakban, hanem azért, mert 2009 augusztusától a vegetáriánus étrendet követi.

Lea elmondása szerint korábban számos diétát kipróbált, de egyik sem hozott olyan látványos és tartós eredményt, mint amivel nemrég az egész világ szembesült, miután a 24 éves színész-énekesnő lemondott a hús és a tejtermékek fogyasztásáról.

„Ezek helyett most gyümölcsöket és zöldségeket eszem” – mesélte Lea egy interjúban. Majd azt is elárulta, hogy a zöldségek egyben a kedvenc nassolnivalói is: ha egy kis finomságra vágyik, répát vagy zellert rágcsál, esetleg hummuszt vagy némi gyümölcsöt fogyaszt.

A vegetarianizmus ellenzői szerint nem tanácsos teljesen kiiktatni a hús és a tejtermékek fogyasztását, mert különböző hiánybetegségek jelentkezhetnek, például vashiány. Lea viszont igyekszik mindenkit megnyugtatni, hogy elég proteint fogyaszt, mert gyakran eszik tofut és fekete babot. Így rengeteg energiája van, és úgy érzi, kicsattan az egészségtől.

A 157 cm magas színésznő a sportolást is komolyan veszi: 8 éves kora óta a mozgás szerelmese. A Glee – Sztárok leszünk! forgatása során olykor napi 14-16 órát is táncol, emellett pedig a Bikram jóga nagy rajongója is.

Ez a jógatípus 26 gyakorlat egymásra épülő sorozata, melyeket 38-40 fokos teremben végeznek. Így az izmok, szalagok könnyebben nyújthatóak, tehát a sérülésveszély is csökken, másrészt pedig a melegben az izzadás hatására méregtelenítés is felgyorsul. Ezen kívül a lélekre is pozitív hatást gyakorol: türelemre tanít, növeli a koncentrációképességet, illetve segíti a stressz csökkentését.

A Bikram jóga mellett Lea a szabadban is űzhető sportokért van oda. „Sokat mozgok a természetben, például szeretek bicajozni, túrázni, és élvezem a sziklamászást is. Ezek számomra nemcsak nagyszerű edzést jelentenek, hanem egyfajta terápiát is, mert segítenek kiüríteni a sok-sok gondolatot a fejemből” – mondta.

Ha kevés ideje van, Lea medicinlabdás gyakorlatokat végez, vagy előveszi a telefonját, melyre a Nike Training Club nevű, ingyenes alkalmazással hatvan különböző gyakorlatot töltött le. Ezeket egy-egy 15 perces edzés formájában bárhol végezheti.

Forrás:www.bikram.hu

Fotók: Profimedia.hu

Simán feszesebb!

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X