Főoldal > AKTUÁLIS > Íme az új hollywoodi őrület – így fogynak a legcsinosabb sztárok!

Íme az új hollywoodi őrület – így fogynak a legcsinosabb sztárok!

dukan diétaétkezésétrendfogyókúra
0

Írta: and

Világszerte milliók irigylik Jennifer Lopez, Gisele Bündchen, Nicole Kidman és Kate Middleton vonalait, és a közelmúltban kiderült, hogy a négy híresség szuper alakjának ugyanaz a titka: egy új őrület, a Dukan diéta. Ez a sztárok számára is ugyanazért vonzó lehetőség, amiért neked is bejöhet: a Dukan diéta követőinek nem kell számolniuk a kalóriákat, az engedélyezett […]

Világszerte milliók irigylik Jennifer Lopez, Gisele Bündchen, Nicole Kidman és Kate Middleton vonalait, és a közelmúltban kiderült, hogy a négy híresség szuper alakjának ugyanaz a titka: egy új őrület, a Dukan diéta.

Ez a sztárok számára is ugyanazért vonzó lehetőség, amiért neked is bejöhet: a Dukan diéta követőinek nem kell számolniuk a kalóriákat, az engedélyezett ételekből szinte bármennyit fogyaszthatnak, illetve a diétát kifejlesztő francia orvos, Dr. Pierre Dukan szerint immár az elért álomsúly megtartása sem csak álom többé.

A Dukan diéta négy fázisból áll, amelyek sorrendben a következők: támadás, cirkálás, megszilárdítás és fenntartás. Az egyes szakaszok hossza pedig attól függ, hány kilót szeretnél leadni, ezért nem árt, ha ezzel már a diéta elkezdésekor tisztában vagy.

Az első fázis, a „támadás” nevéhez méltó módon gyorsaságot és hatékonyságot ígér: ebben a szakaszban csak proteindús ételek fogyasztása engedélyezett, mint például a húsfélék vagy a halak. Ezekhez a második fázisban már 28 féle zöldség is társulhat, így például ebédnél a grillezett hússzeleted mellé bátran szedhetsz salátát is.

Uzsonnára elrágcsálhatsz egy répát, illetve összedobhatsz egy káposztasalátát (zsír és olaj nélkül!), vacsorára pedig bátran ehetsz például paradicsomot, paprikát, uborkát, cukkinit, padlizsánt, spenótot vagy gombát is. A diétának ezt a fázisát addig érdemes tartanod, amíg el nem éred a kívánt testsúlyt, hiszen a másik két szakaszban már a súly megtartása lesz a cél.

A „megszilárdítás” során visszatérnek az étrendedbe olyan, eddig mellőzött ételek, mint a gyümölcsök és a szénhidrátok. Előbbiek közül naponta egy alkalommal válogathatsz, továbbra is kerülve a magas cukortartalmú banánt, szőlőt, cseresznyét és aszalt gyümölcsöket.

A szénhidrátok közül pedig ismét elkezdheted visszacsempészni asztalodra például a tésztaféléket, a rizst és a burgonyát: ezek közül a harmadik fázisban eleinte csak heti egy-egy adagot fogyassz, amit akár heti kettőre is emelhetsz a szakasz végén.

Emellett minden nap elfogyaszthatsz két szelet teljes kiőrlésű kenyeret, de a javaslat szerint iktass be minden héten egy-egy protein napot, amikor csak az első fázisnál említett ételeket eszed. Ami pedig a mozgást illeti, itt a diéta napi 20 perc sétát javasol, ami persze lehet több is, ha kedved és időd is engedi.

A negyedik, egyben záró szakasz pedig nem szól másról, mint arról, hogy megtartsd az elért álomalakot – ráadásul itt már nem is kell lemondanod semmiről: kiegyensúlyozottan étkezhetsz, a diéta csupán annyit javasol, nevezz ki a hét napjai közül egyet, mondjuk a csütörtököt, ami ezután akár évekig is protein nap lehet számodra.

Ezen a napon csak a fent említett húsféléket és tejterméket fogyassz, igyál sok vizet, és ekkor se feledkezz meg a napi 20 perc mozgásról, így akár egész hátralévő életedre távol tarthatod a nem kívánt pluszkilókat!

Fotó: Profimedia.hu

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X