Főoldal > AKTUÁLIS > Kövesd a hollywoodi sztárokat a Sonoma-diétával!

Kövesd a hollywoodi sztárokat a Sonoma-diétával!

diétaegészségfogyókúramediterrán
0

Írta: and

Napsütötte ízek A Sonoma-diéta az észak-kaliforniai nemzetközi hírű dietetikus és táplálkozási szakember, Dr. Connie Guttersen nevéhez fűződik, akit a program megalkotásában a mediterrán, a latin-amerikai és az ázsiai konyha inspirált. Az általa kidolgozott módszer egy komplex súlycsökkentő program és rajongói közé olyan hírességek tartoznak, mint Jennifer Aniston, Matt Dillon vagy Jessica Alba. A fogyókúra a […]

Napsütötte ízek

A Sonoma-diéta az észak-kaliforniai nemzetközi hírű dietetikus és táplálkozási szakember, Dr. Connie Guttersen nevéhez fűződik, akit a program megalkotásában a mediterrán, a latin-amerikai és az ázsiai konyha inspirált. Az általa kidolgozott módszer egy komplex súlycsökkentő program és rajongói közé olyan hírességek tartoznak, mint Jennifer Aniston, Matt Dillon vagy Jessica Alba. A fogyókúra a mediterrán étkezési szokásokról, az aktív, egészséges életmódról és a kiegyensúlyozott táplálkozásról szól, mindezt ízletes receptekkel és mérsékelt adagokkal kombinálva.

Válts életszemléletet!

A Sonoma-diéta egyfajta életmód program, ami hosszú távon pozitív hatást gyakorol az egészségedre és a mentális közérzetedre, és kiváló módszer arra, hogy segítségével gyors, ám látványos és tartós fogyást érhess el. A fogyókúra alatt nem kell számolgatnod a kalóriákat, csupán a tányérok méretére kell ügyelned, és arra, hogy azok legalább felén zöldségek és gyümölcsök szerepeljenek. Ennek megfelelően a reggeli mérete ne haladhatja meg a 18 cm-t, míg az ebéd és a vacsora el kell férjen egy 23 cm átmérőjű tányéron.

sonomacikk1.jpg ()A diéta végigkísér a fogyáson

A programban szereplő ételek egészségesek és táplálóak, amelyeket egyszerűen és könnyedén elkészíthetsz. A Sonoma-étrend 3 különböző szakaszra épül. Az első szakasz (első 10 nap) újrakalibrálja az egész testedet, és megváltoztatja a rossz étkezési szokásaidat. Itt megengedett a teljes kiőrlésű gabona (pl. barna rizs, árpa, bulgur, zabpehely), a sovány hús, a sovány hal, az olívaolaj, a tojás, a hüvelyesek és az alacsony zsírtartalmú tejtermékek fogyasztása, ám tilos minden olyan étel, ami búzalisztet, cukrot vagy mesterséges édesítőszereket tartalmaz, illetve sört, rövid italokat, magas zsírtartalmú tejtermékeket, zöldségeket és gyümölcsöket sem fogyaszthatsz.

A 2. szakasz a diéta fő szegmense, amelyet addig kell folytatnod, amíg el nem éred a kívánt súlyt. Ebben a fázisban már növelheted a napi kalóriamennyiségét 1500-ra, ehetsz zöldségeket, gyümölcsöket (napi két adagot), valamint megihatsz egy pohár bort is (legfeljebb napi 6 decit), ám az édességek, a fehér rizs és a fehér liszt tiltólistán szerepelnek.

A 3. szakasz a karbantartási program, és ha elérted a súlycsökkenést, ugyanúgy kell követned a diéta alapelveit, ám itt már egy kis csokit vagy egy szelet sütit is megengedhetsz néha magadnak.

Top 12 étel

A Sonoma konyhája nagy hangsúlyt fektet a mediterrán vidéken élők táplálkozási szokásaira, az egészséges és friss élelmiszerekre, amelyek közül bármelyik szakaszban fogyaszthatod a 12 vitalizáló ételt: mandula, bab, paprika, áfonya, brokkoli, citrom, szőlő, olívaolaj, spenót, eper, paradicsom és teljes kiőrlésű termékek. A diétában szereplő alapanyagok finomak, táplálóak, nagyon kevés kalóriát tartalmaznak, és a kutatások szerint védenek a különféle betegségek ellen is. A Sonoma-diéta sikerének titka a megfelelő ételek megfelelő mennyiségben történő örömteli, élvezetes fogyasztása, ami az egyetlen egészséges módja annak, hogy tartós súlycsökkenést érhess el.

Érvek-ellenérvek

A diéta fő előnye, hogy egyszerűen tartható, jól variálható, és az alacsony glikémiás indexű ételeknek köszönhetően az első szakaszban akár 5 kilótól is megszabadulhatsz. Hátránya azonban, hogy ebben a fázisban mindössze napi 900-1100 kalóriát ehetsz meg, és alacsony a megengedett szénhidrát (kb. 40 gramm naponta) mennyisége is. Ha kismama vagy, esetleg emésztési problémáid vannak, a program nem ajánlott, és mielőtt elkezdenéd a fogyókúrát, feltétlenül kérd ki a háziorvos vagy a dietetikus véleményét.

Fotó: Profimedia.hu

Látogass el Sárvárra! – 7 ok, amiért érdemes

Irány Zalakaros – Meríts erőt a természet csodáiból!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X