Főoldal > AKTUÁLIS > Csomor Csilla így marad csinos és fitt

Csomor Csilla így marad csinos és fitt

diétaegészségéletmódsportszépségápolás
0

Írta: and

A minőség fontossága Csomor Csilla véleménye szerint az egészséges életmód elsősorban rajtunk múlik, a legfontosabb, hogy mi mennyit teszünk saját egészségünk érdekében. Természetesen elismeri, hogy vannak külső körülmények, melyeket nem tudunk kezelni, a környezeti ártalmakat vagy éppen a stresszt nagyon nehéz kiiktatni az életünkből. A színésznő szerint azonban nagyon fontos, hogy tudatosan próbáljunk meg efelé […]

A minőség fontossága

Csomor Csilla véleménye szerint az egészséges életmód elsősorban rajtunk múlik, a legfontosabb, hogy mi mennyit teszünk saját egészségünk érdekében. Természetesen elismeri, hogy vannak külső körülmények, melyeket nem tudunk kezelni, a környezeti ártalmakat vagy éppen a stresszt nagyon nehéz kiiktatni az életünkből. A színésznő szerint azonban nagyon fontos, hogy tudatosan próbáljunk meg efelé törekedni.

„Amivel én egy kicsit egyensúlyba tudok kerülni, az a mozgás és az étrend” – vallja a színésznő. „Sok múlik azon, hogy mit veszünk magunkhoz. Az ember egy nagyon érzékeny szerkezet, ami meghálálja a minőséget. Ha pedig a minőségi termékek mellé még rendszeresen beiktatunk szabadban végezhető sportokat, akkor máris sokat tettünk az egészséges életmód megvalósítása érdekében. Azon kívül, hogy a sport kikapcsol és formában tart, mentálisan is ellazít.” A színésznő egyébként a természetesség és a megelőzés híve, így lehetőleg mindent természetes módszerekkel, még a nagyobb baj kialakulása előtt igyekszik kezelni, a felesleges gyógyszerszedés helyett a prevenció fontosságát hangsúlyozva.

Diéta és sport

Csilla már legalább tíz éve elkötelezett híve a golfnak, amit remek szabadidős tevékenységnek tart. „Teljes mértékben ellazít, mentálisan is. Ugyanakkor nem egy zsírégető sport, emellé némi kardió gyakorlat beiktatása is szükségszerű” – mondja a csinos színésznő, aki ennek jegyében lassan egy éve a power plate vibrációs tréninget részesíti előnyben. Ez egy olyan elektromos gépezet, mely folyamatosan rezeg, így a mélyizmokat is aktívan megmozgatja. A színésznő ezen kívül szívesen úszik és biciklizik, és már második éve lelkesen vitorlázik, melyet idén egy tanfolyam elvégzésével emelt még professzionálisabb szintre.
Csilla emellett természetesen az étkezésre is odafigyel, most éppen egy csökkentett szénhidrátbevitelen alapuló életmódprogramot követ. A programot szigorúan orvosi felügyelet mellett immár hat hete végezve máris hat kilótól sikerült megszabadulnia, de két hét normál étrendű stabilizációs időszak után újabb hathetes programmal további öt kiló leadását tűzte ki célul.

Szépségápolás

A színésznő rendkívül fontosnak tartja a szépségápolásra és a külsőre való odafigyelést, véleménye szerint ugyanis az embert teljes egészében kell tekinteni. Hiába van valaki „megcsinálva” külsőleg, ha a lelke nincs rendben, és ugyanez igaz fordítva is. Csilla azonban ebben is a természetesség híve. „Nyáron, főleg sport közben nem használok semmilyen alapozót, csak magas faktorszámú fényvédő krémet. Ilyenkor egy pici szemkontúr, spirál vagy szájfény bőven elég” – mondja.
A hajápolás kényes kérdés a számára, vékonyszálú, érzékeny hajára ezért a színésznő rendszeresen használ pakolásokat és balzsamokat. „Az arcomra is nagyon odafigyelek, fontos a rendszeres tisztítás reggel és este, a tonizálás, a hidratálás. Az ember higiéniás állapota ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy jól érezze magát a bőrében” – vallja Csilla.

Wellness Cafe tipp: A színésznő nagyon fontosnak tartja a minőségi kozmetikumokat, mind a test- és arcápolás, mind a dekorkozmetikumok terén. Éppen ezért a valamivel magasabb árkategóriájú, de megbízható, bőrgyógyászatilag tesztelt, minőségi termékeket részesíti előnyben.

Szabadidő

Sokféle elfoglaltsága mellé a színésznő régóta tervezi a jóga beiktatását, melyet az egyik legjobb módszernek tart a test és a lélek egyensúlyba hozására, ellazítására. „A meditációt a mozgással ötvözve egészen fantasztikus állapotba kerül az ember. Éppen ezért a jövőben reményeim szerint a jógát is beépítem majd a sokféle elfoglaltság és sport mellé” – mesél terveiről Csilla.

A színésznő számára rendkívül fontos a család, ugyanakkor mindennapjait alapvetően egyedül szervezi és éli. „Nagyon rapszodikusan élek, mindig be van osztva, hogy aznapra mi a feladatom. Ha emellé sikerül beiktatni a sportot, önmagam kényeztetését, egy-egy masszázst vagy kozmetikust, akkor boldog vagyok, de alapvetően a munka határozza meg a napjaimat.” Nyáron azonban a színésznőnek is sikerült időt szakítani a pihenésre, idejét szülei és a Balaton között megosztva leginkább a vízparton, a golfpályán vagy családi körben töltötte. „Kellett is ez a kis kikapcsolódás, mert ősztől rengeteg elfoglaltságom lesz. Így viszont maximálisan feltöltődtem és várom az újabb feladatokat” – zárja a beszélgetést Csomor Csilla színésznő.

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X